Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vi har byggt, och nu helrenoverar..

Skrivet av Pilla med brorsorna och lilla femman v 29
.. vi vårt nästa hus. Vi har flyttat några vändor innan dess också, men utan nämnvärt byggande. Vi byggde iofs bara övervåningen på vårt senaste hus, då det var en nyckelfärdig produktion vad gäller undervåningen. Altanen kom till under sonens 10 pappadagar.

Nu är det allmänt kaos i vårt "nya" hus. Vi har inget badrum, renoverinbgen är påbörjad här och där och jag är gravid i en högriskgraviditet så maken kan inte jobba heltid varken här eller på jobbet. Men vi överlever säkert det.

Mitt tips? Fundera en och två gånger. Är ni possitivt inställda och tycker att det skall bli kul kommer ni att greja det. Bestäm er bara för att diskutera skilsmässa minst ett år _efter_ husbygget är klart, så kommer ni nog ha kommit på bättre tankar vad gäller det med :OP

Om ni känner er tveksamma eller en av er tvekar. Sätt er ned och tänk efter lite till.

Över lag tycker jag det är roligt med flytt, renoveringar och husbygge. Men det är en fördel att kunna planera bra och ha lite katastrofberedskap när hantverkare/material uteblir osv.

Konkret råd vad gäller byggandet. Se till att få klart några få och viktiga rum, och jobba er sedan framåt. Litet kan man bo utan problem, men vada i byggmaterial är inte lika skoj.

Lycka till!
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv