Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Olika men lika...

Skrivet av Asereht
svammligt men sant. De sista graviditeterna har varit rätt så lika men däremot så har jag faktiskt mått bättre och bättre för varje graviditet trots småbarn runt benen.

Min första grav så mådde jag bra men drabbades av havandeskapsförgiftning på slutet och blev inlagd på sjukhus. Mådde trots det helt okej och inga komplikationer tillstötte.

Min andra graviditet mådde jag rätt så bra, mer illamående i början men det gav med sig runt v 16/17 har jag för mig och sen mådde jag fint till mitten av grav då jag fick ont i ryggen och även drabbades av blödningar. Blev då sjukskriven på 50% från mitt dåvarande arbete.

Min tredje graviditet som var hyfsat tätt inpå den andra (iaf enligt MVC och omgivningen *s*) mådde jag bra. Mådde iofs illa från och tom v 17 ca och drabbades även denna gång av blödningar, dels i v 11/12 och dels i v 20 någonting. Ryggen klarade sig dock. Hade ven besvär med halsbränna under större delen av grav och på slutet så fick jag en nerv i benet i kläm (tillfälligt förekommande). I övrigt inga besvär.

Denna graviditet som också är tätt inpå (enligt MVC och omgivningen) så har jag faktiskt mått bättre än någonsin. Om inte magen växte och bebis rörde på sig skulel jag allvarligt undra om jag verkligen var gravid öht. *s* Tidigt illamående som gav med sig redan runt v 14 och sedan inga som helst problem än. Om man inte räknar den extrema värmekänsligheten förstås, jag är iofs värmekänslig i ogravitt tilstånd och just nu är det rätt så jobbigt. Tur att jag bara gått halvtid, hade varit jobbigt att vara större/tyngre. :-)
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv