Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Anna svarar :-)

Skrivet av Anna m. Victoria, Emma & Linnea
1) Har ni syskonvagn till era barn? Motivera!
:::Ja det har jag och jag hade inte klarat mig utan den. Emma var 22 månader när lillasyster föddes och jag hade aldrig kunnat gå längre promenader om jag inte hade haft den. Dessutom är hon rätt busig och vrång ibland *L* och då är det skönt att ha henne i vagnen :)

2) Vad tycker du räknas som tätt mellan barnen?
:::Idagsläget tycket jag 1 år väldigt tätt medans runt 2 år är det lagom tätt *L* När jag hade fått mitt första barn tyckte jag 2 år var jättetätt *S* men man kan ju ändra sig *L*

3) Skulle du kunna tänka dig fler tätisar? Eller har du redan flera tätisar? Berätta gärna hur du tänker!
:::Nej det skulle jag inte orka, har tre barn även om dem två första inte är tätt så har man ändå tre barn!

4) Nämn dina 3 gyllene tips till blivande tätisföräldrar
:::Planera dagen innan vad ni skall äta, ha för kläder m.m. Gå ut mycket och hitta gärna på saker även om det är jobbigare att bege sig med fler barn. Barnen får så mycket glädje av det och tillvaron blir lättare för en själv *L* Låt dem större syskonen hjälpa till för att känna sig delaktiga då syskonen föds, det underlättar :-)

5) "Hur" blev du gravid med tätisbarnet? T.ex. ammade du och ändå blev gravid? Eller?
:::Jag delammade och blev gravid, fast det var planerat :)

6) Positivt och negativt med att vara en tätisförälder?
:::Mycket postivit att dem såsmåningom kommer att ha mycket kul ihop då dem är närmare i ålder. Negativt är väl att ha två blöjbarn och en trotsig 2-åring som är så busig så, men ack så charmig :-)

7) Fick du några reaktioner på att ni skulle ha barn tätt igen? Berätta gärna hur du har hanterat reaktionerna! Tips?
:::Vi hade ju två barn när vi väntade våran minsting som skulle komma relativt tätt jämfört med dem två första. Många trodde inte det var planerat och del slängde ur sig kommentarer som att hur skall du orka! Jag var snabb och försvarade mig, men det skall jag ju inte behöva det är ju vårat val. Många sa också att nu vill ni väl ha en pojke då ni har två flickor *suck* Blir så trött och svarade oftast att jag vill ha en bebis *L* Några tips har jag inte på rak arm!

Kul enkät och bra idé :-)

Kram!
« Tillbaka till trådstart