Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Mysaans svar!

Skrivet av Mysaan med boysen
1) Har ni syskonvagn till era barn? Motivera!
<< När tvåan kom så var ettan 19 månader och vägrade åka vagn så vi klarade oss på enkelvagnen. När treankom var tvåan 16 månader så då hade vi tvillingvagn i 3-4 månader sedan ville han inte åka längre heller.

2) Vad tycker du räknas som tätt mellan barnen?
<< Där man själv tycker det är tätt. Egentligen tycker inte jag personligen att jag har så jätte tätt mellan ettan och tvåan eftersom både jag och min sambo har ungefär så nära till våra storesyskon.

3) Skulle du kunna tänka dig fler tätisar? Eller har du redan flera tätisar? Berätta gärna hur du tänker!
<< Om min kropp hade orkar så hade jag gärna haft fler tättisar men 3 graviditeter på 3 år tog min kropp rejält stryk av.

4) Nämn dina 3 gyllene tips till blivande tätisföräldrar
<< ha rutiner som fungerar när tvåan kommer, ta dig tid att vila och egen tid både när du väntar tvåan och när tvåan kommit. Och se till så barnens pappa verkligen tar sitt ansvar så man blir avlastad. Ladda med nya böcker och videofilmer som ettan kan roa sig med när man ammar tvåan.

5) Hur blev du gravid med tätisbarnet? T.ex. ammade du och ändå blev gravid? Eller?
<< Ettan ammade jag i 3 veckor av olika skäl. Sedan kämpade vi från 3 månaders ålder för att få till ett litet syskon. Trean kom trots p-piller.

6) Positivt och negativt med att vara en tätisförälder?
<< Positivt: Barnen har enormt roligt ihop när de inte slåss.

Negativ: Just nu känns det som jag aldrig någonsin kommer känna mig utvilad igen.

7) Fick du några reaktioner på att ni skulle ha barn tätt igen? Berätta gärna hur du har hanterat reaktionerna! Tips? När tvåan kom tyckte alla bara att det var kul. När trean kom undrade de om vi var tokiga. TYvärr så gjorde det mig ledsen och jag fick en känsla av att han inte var lika mycket värd som de andra barnen. Men jag stärktes av att jag och min sambo skulle älska barnet lika mycket som syskonen.

« Tillbaka till trådstart