Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tessan svarar...

Skrivet av Asereht
1) Har ni syskonvagn till era barn? Motivera!

*** Ja till tätisarna har vi haft sykonvagn. Det är 21 månader mellan dem och min stora kille gick inte så långa sträckor när liellbror kom. Dessutom tyckte jag att jag hade bättre kontroll/översikt över dem då vi åkte/åker buss och tåg än om stora killen skulle gå.

Vi kör fortfarande med syskonvagn men nu är det dags att byta ner till en vanlig dubbelsulky för nu orkar inte den gravida mammaryggen uppförsbackarna längre. Jag räknar med att den stora killen kommer att gå permanent fom hösten/vintern.

2) Vad tycker du räknas som tätt mellan barnen?

*** Smaksak men för egen del så tycker jag allt under 2,5 år är tätt.

3) Skulle du kunna tänka dig fler tätisar? Eller har du redan flera tätisar? Berätta gärna hur du tänker!

*** Ja tydligen. Vi väntar ju våran 4:a och tredje tätis. :-) Hur jag tänker: allt går med lite "jävlaranamma"! ;-)

4) Nämn dina 3 gyllene tips till blivande tätisföräldrar

*** Vet inte om jag har några sådana, barn är olika och det är föräldrar och familjer också. Det som funkar för en kanske inte funkar för en annan. Man får pröva sig fram och ändra med tiden. Det jag tycker är viktigt är att inte planera för långt, dvs det är ok att ta dagen som den kommer speciellt i början. Planera är bra men man behöver ju inte fylla sina veckor med en gång. Ta det i barnens takt. :-)

5) "Hur" blev du gravid med tätisbarnet? T.ex. ammade du och ändå blev gravid? Eller?

*** Jag har blivit med båda mina tätisar medan jag ammat. Jag har visserligen fått tillbaka mensen och helammade inte längre men jag har ammat och ammar fortfarande.

6) Positivt och negativt med att vara en tätisförälder?

*** Positivt är helt klart att barnen hela tiden har en "jämnårig" att pyssla med. Negativt är väl att man har så lite "fritid" och att det kan vara bra så trist när båda är griniga eller sjuka.

7) Fick du några reaktioner på att ni skulle ha barn tätt igen? Berätta gärna hur du har hanterat reaktionerna! Tips?

*** Nä, inte några direkt. Visst några undrade om det var planerat (däribland min mor) och några av maken kompisar undrade om han visste att det finns nåt som heter kondom (unkisar *s*). Men annars har det varit lungt med kommentarer.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv