Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Linn svarar:

Skrivet av FlubberLinn m. N-0110, R-0304 & J-0501
1) Har ni syskonvagn till era barn? Motivera!
*** Japp och den har varit en superinvestering tycker jag! Med ettan och tvåan så hade jag inte överlevt utan den. Använde den jämt och ständigt! Neo (ettan) var väldigt seggåendes och då var det skönt att kunna sätta honom i vagnen när man hade en tid att passa.
Nu med tvåan och trean så används syskonvagnen fortfarande en hel del men tvåan går mkt snabbare och i mer rätt riktning än vad hennes storebror gjorde, så vi klarar oss utan den ibland. Åker man mkt bil, så kan man nog klara sig utan syskonvagn. Men har man ingen bil eller väldigt sällan åker den, så blir det svårare. Fortfarande så kan min tvååring och 3½-åring vara dom som ligger å sover i vagnen medan min snart halvårsbebis får åka sjal hos mig. Vad jag menar är att även en 3½åring ibland kan bli trött. Både om man går mkt eller om man är ute på sena tider eller så.

2) Vad tycker du räknas som tätt mellan barnen?
*** Upp till drygt 2 år ungefär!

3) Skulle du kunna tänka dig fler tätisar? Eller har du redan flera tätisar? Berätta gärna hur du tänker!
*** Har ju tre tätisar och nu räcker det för några år. Visst skulle jag kunna tänka mig en till nu på direkten, rent känslomässigt. Men jag vill hinna med de barnen jag redan har oxå... vill orka vara mamma, en ogravid sådan. Vill springa, åka pulka, bada osv med dom nu oxå. Allt sånt har vart så himla svårt som gravid med krämpor och nyförlöst. Vill oxå vila upp min kropp litegrann nu och för att inte tala om att få lite tid för mig själv oxå innan jag gärna skaffar fler barn sen!

4) Nämn dina 3 gyllene tips till blivande tätisföräldrar
*** Glöm alla måsten, ta dan som den kommer i mesta möjliga mån och ha barnen som prio ett även om hemmet förfaller bakom er.

5) "Hur" blev du gravid med tätisbarnet? T.ex. ammade du och ändå blev gravid? Eller?
*** Andra barnet blev till på två slarvgånger (glömde kondomen ena dan och tänkte då dan därpå att då kan vi lika gärna slarvva igen, eftersom att det ju redan har slarvats) som ju natruligtvis råkade vara på just lämpliga dagar :0) Första gången utan skydd sen mensen kommit tillbaks och så händer det!
Tredje barnet var vi väl naiva nog att förlita oss på säkra perioder i kombination med kondom. Juni blev till på den gången då jag innan sa till A. att nu är det gränsfall, och lite tveksamt tillkännagav att det var absolut sista dagen utan skydd denna månad. Det var inte bara gränsfall... det var självaste gränsen och bebis nr. tre var ett faktum! :0)

6) Positivt och negativt med att vara en tätisförälder?
*** Har nog bara sätt fördelar hittills, förutom alla bråken barnen emellan. Men dom kommer nog även om det är tre, fyra år emellan.
Eller jo, en negativ sak. Att barn nr 1 är så liten att h*n inte riktigt kan förstå det här med bebisar osv. Dom är rätt omedvetna om det här med bebis i mammas mage osv. Att vänta syskon till en treåring var så otroligt mkt roligare och mer givande än att vänta syskon till en 1½-åring! Neo var ju verkligen med och längtade och levde sig in i våra förväntningar och funderingar. Det var sååå kul!

7) Fick du några reaktioner på att ni skulle ha barn tätt igen? Berätta gärna hur du har hanterat reaktionerna! Tips?
*** Ja det får man väl alltid. Alltifrån supergrattis, till OJ!!!!, till ojojojojojo..., till redan?, Oj vad jobbigt det kommer bli, hur ska de gå? osv. Har inte brytt mig om så mkt komentarer. Folk får säga vad de vill, vi sköter våra egna beslut

« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv