Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ullis svarar:

Skrivet av Ullis med Stig -03 & Jonas -04
1) Har ni syskonvagn till era barn? Motivera!
Vi har två dubbelvagnar, en "Graco Tandem" som får plats i min bil och en "Mountain Buggy Terraine". Den sistnämnde är världens bästa vagn, rekommenderas varmt!!

2) Vad tycker du räknas som tätt mellan barnen?
Svår fråga, under 22 månader kanske, det beror väl lite på hur "snälla" barnen är också:))

3) Skulle du kunna tänka dig fler tätisar? Eller har du redan flera tätisar? Berätta gärna hur du tänker! Funderar och resonerar väldigt mycket på ämnet just nu. Vill väldigt gärna egentligen men jag tror det blir lite för myckett för mig, skulle nog vilja ha kanske 2,5 år innan nästa kommer...

4) Nämn dina 3 gyllene tips till blivande tätisföräldrar
1. Nyfödda bebisar är ganska krävande små söta varelser. Det hade jag glömt bort :) Man ammar, tröstar, nattar, rapar och byter blöjjor mest hela tiden. Jag mindes bara att Stig min första sov hela tiden:) men det gjorde inte min andra :)
2. Ha låga krav på dig själv och övriga familjen.
3. Ny bebis betyder några nya rutiner och man måste anpassa sig lite.

5) "Hur" blev du gravid med tätisbarnet? T.ex. ammade du och ändå blev gravid? Eller? Hade precis slutat ammat men Jonas var planerad!

6) Positivt och negativt med att vara en tätisförälder?
Efter första veckorna är avklarde så är det mycket positivt tycker jag men visst är det jobbigt också. Ett evigt passande då jag inte vågar lämna dem ensamma mer en ett par sekunder :) Storebror kan inte lämna lillebror ifred..:).

7) Fick du några reaktioner på att ni skulle ha barn tätt igen? Berätta gärna hur du har hanterat reaktionerna! Tips?
Inte direkt, många av mina vänner här har ganska så tätt eller halvtätt. Jag tycker själv att det är mest fördelar att ha dem tätt men det är ju mycket jobb också.

Ps. Har nog inte skrivit här förut men läst desto mer Ds.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv