Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Det ska tydligen vara kaos...

Skrivet av Ika m Samuel o Tilda
Jag har nästan exakt samma åldersskillnad - den äldsta är 2½ och den yngsta 10 månader. Det har varit tufft som sjutton att ha två barn så tätt tycker jag, men till skillnad från dig tycker jag mig skönja ett ljus i tunneln... just nu känns det faktiskt oftare roligt eller okej än jobbigt. Men jag vet precis var du kommer ifrån.

Min son sover inte middag längre (slutade för några månader sedan) och det har inneburit ett enormt uppsving i vårt liv. Jag tyckte speciellt övergångsperioden var apjobbig (fattar precis vad du menar). Jag har inget annat tips än att försöka göra den så kort som möjligt genom att försöka hålla barnet uppe på dagen så att hon kanske somnar tidigare (och snabbare!) på kvällen ett tag. Alltså, låta bli att planera in sovstunder för henne. Somnar hon så somnar hon, och det är ju inget att göra åt!

Det här med maten gör mig också lätt matt i bland. Det känns ibland som om man precis har stökat undan frukosten när det är dags att duka fram lunch osv. Sommaren är i alla fall toppen tycker jag då man kan packa matsäck på morgonen och ge sig av och vara ute hela dagen vid okej väder. Är det fint väder brukar vi tillbringa hela dagen (oftast tillsammans med ngn kompis med barn) på stranden, i en park eller på zoo. Vid halvkasst väder brukar vi vara hemma ganska mycket, men alltid gå en sväng med hundarna och mata ankorna i parken och ofta blir det en sväng till affären också.

För bara en eller två månader sedan höll jag på att bli tokig för att storebror bara skulle hålla på att sparka eller knuffa på lillasyster hela tiden. Det händer fortfarande, men inte alls i samma utsträckning. I stället så har de börjat leka med varandra mer och mer. De kryper i kapp med varandra och kiknar av skratt eller leker tittut t ex. Mycket ruff och knuff är det förstås också...

Att bebisen blir äldre och äldre gör också saker och ting lättare tycker jag. Tilda äter nu samma mat som oss (så man slipper hålla på med två luncher och middagar) och sitter själv och plockar i sig maten, så där slapp man den matningen. Jag hinner också äta! :-)

Jag vill bara säga att jag förstår precis hur du känner de, men jag vill gärna förmedla att vi nog alla känner så av och till - men det blir bättre!

Efter allt detta babblande vill jag bara avsluta med att säga att de enda rutiner vi har är att vi är hemma i tid för att kunna laga middag till klockan sex (och då kommer också pappa hem), och därefter följer bad, välling, tandborstning, saga och läggdags.

med hopp om att du snart ser ljuset! :-)
« Tillbaka till trådstart