Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur hanterar ni när de slåss?

Skrivet av Desperata majsan
Hej, hoppar in här. Jag letar med ljus och lykta efter föräldrar vars största problem är att den större slår den mindre(hoppar på, skallar you name it..).

Min mellan pojkeär två år och lillkillen 10 månader ( sen har jag en trettonåring,men hon platsar ju inte här) Nå till saken. Min tvååring misshandlar sin bror på alla upptänkliga sätt. Ibland är det rent syskonbråk,ibland tror jag att han försöker ta hand om lillebror, ibland att han leker, men våldet är såpass grovt. Igår rann det blod ur munnen på lillen igen! Sen säger tvååringen Tim(lillebror) döda! Jag vet att han inte förstår(antagligen snappat när vi försökt utrota ohyra på landet), men jag mår illa.

Detta pågår hela tiden och jag passar och passar och passar. Jag har försökt allt för att få storebror att lugna ned sig och att förstå. Allt! Jag skulle kunna ställa upp i tiotusenkronorsfrågan kring olika metoder.

Jag är så förtvivlad och rädd (att lillebror ska skadas ordentligt, att min relation till storebror ska bli riktigt dålig, att min trettonåring ska bli helt försummad)!! Jag t.o.m börjat fundera om storebror kanske har någon diagnos?? Snälla ni som har eller har haft det här problemet. Är detta normalt/vanligt? Vad gör/gjorde ni. Vad kan man förvänta sig av en tvååring? Blir det bättre när de blir äldre, när ungefär?
« Tillbaka till trådstart