Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fjärde sk tätisen..

Skrivet av Pilla med brorsorna och lilla femman v 33
.. om det räknas som tätt att få barn med något under två år mellan. Min lilla femma kommer 16 månader efter fjärde barnet, så där blir det lite tätare.

Jag tror att det är svårt att bara bestämma sig för att man _skall_ skaffa många barn och tätt. Har man tur orkar man och det går vägen, men kroppen bestämmer ju oftast själv. Vi har egentligen planerat tätare, men jag har inte alltid blivit gravid direkt. Jag har också fått två missfall mellan graviditeterna som "lyckats". Enligt läkarna har vi väldigt lätt för att bli gravida.

Jag tror också att man lätt kan bli besviken om man planerar för mycket. Jag hade lätt och ledigt skaffat ett barn till, men efter fyra barn kunde itne läkarna råda mig till fler graviditeter. Detta pga att jag är kejsarsnittad med alla barnen, och min livmoder blivit tunn samt sammanvuxen på olämpliga ställen. Lilla femman var en helt oplanerad bonus, som verkligen blev lycka då vi fick klartecken att läkaren trodde det skulle gå bra. Men det sjätte barnet blir nog inte till.

Men har du helt okomplicerade graviditeter och förlossninar är det ju inget som säger att du inte "hinner" få ett gäng. Om du orkar kan bara du avgöra allt eftersom barnaskaran växer. ;O) Jag tycker att graviditeterna är det jobbigaste med att ha barnen tätt. Jag har ju en speciell graviditet just nu, och är sjukskriven mycket pga sdr (som jag inte får ha :O() och då är det tufft med en liten 15 månaders som skall bli buen osv. Just barnmässigt tycker jag inte att det är besvärande med många barn och relativt tätt.

Mina barn är födda -96, -00, -02, -04 och femman i magen v 33.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv