Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

ta ett i taget

Skrivet av Cayenne
...ja, så länge det inte blir tvillingar.....

JAg tycker det är bra att ta ett barn i taget, men visst, drömma om många barn, det kan man ju göra:-)

JAg tror det underlättar om man är något så när vältränad. Det hjälper nog till att orka bättre.

Efter mina tätisar med 14½ månader emellan, ville inte min kropp mer. Den var väldigt nersatt. Det var inte bara graviditeterna, utan allt annat som det innebar med familj o hus. Brist på sömn osv.

När barnen började på förskola, började jag träna 1-2 ggr i veckan för att stärka kroppen inför fler graviditeter. Kroppen och jag blev snabbt piggare, och jag blev gravid med trean. För mig känns det som att hon är en sladdis, men 3 barn på 4½ år, tycker folk i allmänhet är tätt, men eftersom min lilla var 3 år 3 månader när lillan föddes, känns det som en sladdis *s*.

Min tredje graviditet innebar svår foglossning. Det tror jag inte har något med tätisar att göra, men det är sådant som kan hända.

Mitt råd är att ta ett barn i taget. Känn efter vad du verkligen vill *just nu* Tänk inte på att "jag måste få barnen tätt, annars hinner jag inte". Det är även viktigt att pappan får käna sig delaktig och vara med och känna vad han vill och orkar.

JAg har en bekant som aldrig kommer få sin önskan om antal barn i uppfyllelse pga komplikationer med kroppen. Sådant kan hända, och det blir en sorg i sig.

Ang att vara redo, så behövde vår familj landa som 2-barnsfamilj. Det är ju inte bara vi föräldrar som får förändringar när det kommer fler barn till familjen. Det är ju även en omställning för barnen.

Jag tycker det är jättebra med mina tätisar. De har alltid varandra, men jag är oxå glad för att vi alla fick landa som 2-barnsfamilj, innan vi blev fler.

Låt barnen komma när de kommer, och planera ett barn i taget, det är mitt råd. Blir det tätt, så blir det, och blir det längre emellan, så blir det så:-)

« Tillbaka till trådstart