Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

jag ammade!

Skrivet av cerlise

När lillan var nyfödd och även när hon var några månader gammal så hade jag en gungstol brevid stora systers säng och så ammade jag lillan samtidigt som jag nattade den stora = )

Men oftast så tog vi ett barn var här hemma och det gick galant! Men de gånger jag var själv så antingen ammade jag eller så tog jag med mig båda barnen och la mig i vår stora säng. Då somnade båda tjejerna bums!

Jag lämnade aldrig lillan, om hon inte låg och sov förstås, utan tog alltid med mig henne även om jag skulle natta den stora.

När det gäller att vara ute och fara t.ex. babyrytmik så kan jag gott rekomendera att antingen ha en bärsele eller en bärsjal. När du placerat den mätta och nöjda bebisen i bärselen/bärsjalen så kan du ha 100% koll på stora syster och hennes aktiviteter. Det ju klart att det kan köra ihop sig om lillkillen bli hungrig och aktiviteterna har dragit igång för stora syster men då kan du säkert be om hjälp av en annan vuxen i 5 minuter för att du ska amma eller något. Eller så får du helt enkelt få stora syster att sitta brevid dig medans du hjälper lille bror. För mig gick det bra och min stora tjej lyssnade på mig men jag vet andra där det inte gick och då får man nog be andra om hjälp eller något = )

Du kommer nog att märka ganska snart hur det är att vara ute bland folk med två små. Man lär sig fort vad man tar till sig för knep och idéer! = )

Massor med lycka till! Kram!
« Tillbaka till trådstart