Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag har varit rätt..

Skrivet av Linn m. N-0110, R-0304 & J-0501
lugn under mina graviditeter. Men visst oroar man sig lite ibland. Och jag kan tänka att för varje friskt barn så ökar ju risken för att jag ska få ett som det är något fel på. Men det är inte det som oroar mig mest faktiskt. Det värsta som skulle kunna hända tror jag är att barnet bara dör i magen när man är relativt långt gången! När man liksom känner att man är hemma.Eller kanske ännu värre... när det är fött (eller ja vad är egentligen värst??? Att aldrig få se sitt barn andas eller att se det för att sen se det glida ifrån... Näe usch, lika hemskt båda två tror jag!) Oroade mig lite med trean eftersom att jag gick över 17 dagar med henne. Har ju hört en del barn vars hjärta bara slutat slå på övertid. Och hört om lossnande moderkakor osv. Då var det lite läskigt. Men det gick ju bra det med faktiskt! :0)

Bättre att fokusera på att de allra flesta gravidieter (iaf efter v12) faktiskt slutar med att det föds en frisk och kry liten krabat! Och visst kan man oroa sig lite på vägen... bara det inte tar för stor plats!!!

Ärligt talat så tror jag att det är större risk att det händer saker om man är allt för orolig. Då mår man ju inte bra och därmed kanske det påverkar att saker går snett. Mår man bra, så avspeglar ju det sig i hela kroppen, till bebisen och överallt och därmed så ökar nog chanserna att allt ska gå finfint!

Själv så ser jag oxå skillnad på ett tidigt missfall och ett sent. Ett tidigt missfall är ju oftast kroppens egna sätt att rensa bort de barn som det faktiskt är något fel på och som troligtvis itne skulle klarat sig ändå. Ett missfall är ju aldrig kul... men de tidiga skulle nog jag kunna tänka att det nog var för det bästa iaf. Värre är det såklart när det händer efter typ halva graviditeten eller så och man inte hittar några fel på barnet. Men det händer ju som sagt inte så ofta!

Näe usch vad mkt hemskheter! Tycker att man ska försöka låta bli att tänka på att saker och ting faktisk kan gå snett! Man får leva för var dag och vara glad så länge allt går bra istället!
Så är ni sugna på en till... så kör på tycker jag! Enligt statistiken så kommer det gå finfint! :O)

Lycka till!

« Tillbaka till trådstart