Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur gör man?

Skrivet av Q-base
Ja...hur gör man egentligen?
Har tusen snurrande tankar i huvudet.
Sambon har ev. fått jobb 25 mil härifrån.
Dotterns biopappa..uf...bor redan ca 7 mil härifrån.
Allt som allt kommer det blir ca 20 mil mellan dottern och hennes pappa.
Om vi flyttar...så vet jag faktiskt inte hur jag ska bära mig åt för att hon ska kunna träffa honom.
Jag vet redan att pappan inte kommer att ha råd att sitta och åka alla de där milen för att lämna henne hos mig om vi skulle fortsätta med vh.
Sambon har tragglat bra länge med att få jobb och när det inte fanns på orten där vi bor sökte han i hela landet istället. Nu väntar han bara på att en arbetsgivare ska ringa som sagt till hans bror som jobbar på samma företag att de skulle ringa honom.
Dottern går i skolan. Jag jobbar här. Jag kommer få a-kassa sedan om jag inte får ett jobb snabbt.
Jag har kollat i den "nya" kommunen och sett att det finns en hel del tjänster som jag kan söka.
Men det känns omständigt. För att kunna få till det mellan dottern och pappan.
Hur gör man egentligen?
Svar på tråden: Hur gör man?

Dela resekostnader

När det överstiger 10 mil enkel resa brukar man dela kostnaden mellan varandra. Finns det inga publika transportmedel (tåg, buss)?
Skrivet av    Eva

Jo det

är ju ett sätt iofs. Det blir ju mycket resande för den lilla. Åka fredag kväll 20 mil och sedan söndag 20 mil. Det tycker jag själv skulle kännas jobbigt och stressigt. Nu har jag ju inte pratat med pappan något eftersom det inte riktigt är på tapeten ännu. Men vill ända fundera på det tills det kanske blir dags. Det går säkert tåg och buss. Men hon är för liten för att åka själv ännu. Det är ju långa resor. Kanske kan man mötas halvvägs varje gång oxå. Men ändå...jag tycker synd om henne om hon ska behöva sitta och åka så länge på så kort tid. Ändå är flytten fördelaktig för både mig och sambon om vi båda ska kunna arbeta eller åtminstonde få det bättre ekonomiskt. Det verkar inte bli lätt hur jag än vänder och vrider på det. Blir ju samma sak om jag ska låta dottern bo hos pappan istället. Hon verkar ha lika stort behov av oss båda. Hon har bott 50/50 fram till skolan började. Ska hon bo hos honom måste hon ändå byta skola.
Skrivet av    Q-base

Men å andra sidan...

... så är pappas hem bekanta trakter för henne, men inte det ställe som kommer att ligga 20 mil bort... Har själv barn som åker 30+ mil vh utan problem, de åker buss t.o.r. själva. Yngsta är 7, äldsta 14.
Skrivet av    Eva

Jättesvår fråga

Avundas dig inte! Nu kan ju inte barnet bo 50/50 i vilket fall när hon går i skolan. Återstår helger, helgdagar och lov. Där kanske ni kan hitta balansen i att hon reser en del helger, men att hon är mest hos pappa när det är heldagar och lov? Finns det någon möjlighet för pappan att vara hos er och hälsa på ibland? Kanske inte världens roligaste idé, men en av dem. Då behöver inte flickan åka den gången, han bara 40 mil istället för 80 och de kan träffas. Kanske kan ni göra så en gång i kvartalet eller så? En annan nog så väsentlig del du tar upp är kostnaden. Bensin är dyrt. 80 mil innebär 1280 kronor enligt statlig milersättning, vilket ni ska dela på. Åker barnet varannan helg så är bara kostnaden för det 1280 kronor per förälder per månad. Jag vet inte vad jag skulle göra. Förmodligen ta upp det med pappan innan det är ett faktum för att försöka finna en lösning i samförstånd åtminstone och inte skapa en konflikt.
Skrivet av    Malinau

Vi kör 1/2

nu i sommaras fick jag ta tåget för att hämta sonen då delar vi på biljettkostnaden. Annars så står var och en för sin del av kostnaden när vi möts på halva vägen!! Vi bor också med många många mil i mellan så barnet träffar sin pappa på det längre loven än så länge och det funkar bra. Det funkar mkt bättre än vad jag hade kunnat tro
Skrivet av    alex

Artiklar från Familjeliv