Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Dags för frukost!

Skrivet av Peterlina
Jahapp... så var det ofrånkomligt.
Samuel måste få gröt till frukost, annars är han INTE en glad kille.
Han knorrade och knorrade här i en halvtimme och tutten var inte bra, leka var inte bra, sjalen var inte bra, gosa var inte bra. Inget var bra helt enkelt.
Så, fram med lite gröt och gissa vilken kille som är nöjdast i världen nu???

Han har sovit asdåligt inatt och kanske är det så att mjölken helt enkelt inte räcker nu när han kryper i rasande fart och är hur aktiv som helst.

Han äter ju redan en riktig lunch och även gröt på kvällen, så mat är han ju van vid.

Är jag tidigt ute med frukost nu eller... jag minns inte hur man gör med det... *senil*
Svar på tråden: Dags för frukost!

Äh, det är väl ok

om du o Samuel tycker det är ok. Men läste nånstans i nån barnmatsbok att fler än två mål per dag inte bör vara gröt/välling... Nä nu ska barn lämnas, hörs senare!
Skrivet av    Anonym

helt oki

att ge frukost sålänge ni trivs med det :) han är juh väldigt aktiv så det är klart att det krävs mera! såhär ser Wiljas matdag ut: kl.6.30 - vaknar o kommer till min säng och ammas kl.9.30 - 210 ml NAN kl.12 - 1 liten burk pure + frukt kl.15.30 - mellis (ofta en banan) kl.18 - gröt på 1 dl vatten kl.20 - 200 ml mild välling har oxå\' läst/hört att man inte ska ge gröt/välling mer än 2 ggr per dag. klart att går det inte på annat sätt (typ om dom är sjuka) så får man juh frångå den \"regeln\". kramar från oss
Skrivet av    Myzan o Co

Fler än tre mål...

... bör inte vara gröt eller välling, står det i min bok här. Där ger de dessutom förslag på en matdag för en 6-8 månaders bebis; - Morgonmål: bröstmjölk, välling eller gröt - Mellanmål:bröstmjölk, frukt eller smörgås - Huvudmål: lagad mat - Eftermiddagsmål: gröt, välling eller yougurt/fil - Kvällsmål: Bröstmjölk, gröt eller välling + bröstmjölk när det behövs Fast det viktigaste är väl att man gör det som passar barnet bäst. Om Samuel så tydligt visara tt han vill ha grötfrukost måste det ju vara rätt för honom!
Skrivet av    trollmor_

Det blir bara två mjölmål...

...per dag, eftersom jag inte ger välling, så det är lugnt. :)
Skrivet av    Peterlina

Jag har gett

gröt till frukost länge nu, minns inte riktigt när jag började, och det funkar bra, bara man inte ger fler än tre mjölmåt om dan är det ju okej...
Skrivet av    Glad mamma m Andreas-98 & Eddie 20/2-05

Artiklar från Familjeliv