Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Någon som vet???

Skrivet av FILIPPA
Min sambo har en dotter i örebro kommun, han själv bor i stockholm. Han har umgänge fr-tis varannan vecka.
Något som tog mamman väldigt hårt då hon anser att barnet endast är hennes. Tingsrätten beslutade detta och att det även på sikt ska utökas.
När så Tinsrättensdom är fastslagen anmäler mamman min sambo för socialen och till polisen att han skulle ha taffsat på sin 3 åriga dotter. Polisen lagde helt ner utredningen liksom socialen. Hoten har haglat sedan modern fick kännedom att min sambo polisanmält denna anklagelse. Han vågar nu inte längre hämta och lämna sin dotter annat än på offentlig plats. Har begärt hjälp från socialen i den kommun barnet står skrivet men dom hänvisar till att det inte är deras sak så länge det inte är modern som ber.
MModern i detta fall är enligt mig hel farlig och psykiskt sjuk , vad tar hon sig till nästa gång???
Är det nån som vet om det verkligen är så att pappan inte kan få hjälp av barnets hemkommun?? eller är det verkligen så illa???
Svar på tråden: Någon som vet???

Tja...

Så länge det inte finns något konkret att ta på, så kan de nog inte agera. Så om han inte anmäler henne för olaga hot etc och kan typ spela upp sagda hot åt polisen/soc eller har vittnen på hennes agerande så kan det nog tyvärr vara svårt.
Skrivet av    Eva-Ley m T&A & D&B+ett gäng till :)

Vet inte, men när vi

hade problem med umgänget en gång i tiden, så kallade barnets hemkommun (soc) mamman och pappan till samtal. Alltså den kommun där barnet var skrivet. Efter det samtalet fungerade allt mycket bättre faktiskt.
Skrivet av    Inki

Jag vill inte verka otrevlig eller så

men, vad är det ni vill ha hjälp med? Att hämta och lämna barnet?
Skrivet av    mergnu

Jag

vet tyvärr inte men stå på er i kampen om barnet och mot kampen mot psykfallet.. kramar haglar från mig som själv är umgänges pappa
Skrivet av    pappsen_1

Artiklar från Familjeliv