Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur ska jag göra med barnvagnar? Tips?

Skrivet av Hella m Albin + bf 14/2
Hej,
väntar mitt andra barn i februari, min son kommer då att vara 20 månader. Har haft/har Knorr Nizza som barnvagn till honom. Nu undrar jag: Bör man ha både syskonvagn, fortsätta använda Knorr Nizza till bebisen samt köpa en sittvagn? Har ni några tips på vilka vagnar man ska satsa på? Vi bor på landet.
Svar
Jag kan inga modeller på vagnar
Men fundera på vad du ska ha vagnen till. Själv hade jag vagnen för att lasta med både saker och barn, så jag köpte en tvillingsulky direkt med den minsta. Så hon fick ligga som ett paket brevid syrran på samma säte. Det gick jättebra. Jag var ju ofta ute flera timmar om dagen med mina tjejer, så vagnen var lastad med både extrafiltar, kläder, lunch och leksaker. Ofta sov de också i vagnen när vi hade ätit lunch ute.
Skrivet av    Lena_O
Har provat massor av...
modeller och allt beror ju på hur mycket du är villig att betala och tänker använda vagnarna :-) Just nu är Elliot 21 månader och jag skulle inte klarat mej utan syskonvagnen. Hade först tänkt att ha Idun i bärsjal och Elliot i en smidig sittvagn men jag insåg snabbt att jag inte är \"bär-typen\" så sjalen använder jag när Idun är gnällig. Jag har haft en Brio Duette, en vändbar Ora Duoletto och kör just nu en Urban Jungle med liggkorg. Har också en Teutonia Timmy med fullt liggläge så dom kan dela på vagnen. Som extra vagn har vi en enkel pparaplyvagn till Elliot. Är det några vagnar du undra extra över så fråga på :-)
Skrivet av    Madicken-m4
Vi har 20 månader
mellan våra killar. Så här har vi gjort. Vi behöll Brio Novan (som vi hade som första vagn till M), vi hade även köpt en sulky när M var ca 1 år. Denna har vi också behållit. Dessutom har vi köpt en UJ syskonvagn. Vi har använt alla vagnarna flitigt. Syskonvagnen hade vi inte klarat oss utan. Tore är född i november, så hela vintern körde vi bara med syskonvagn. Under våren inhandlades ståbräda, du har syskonvagnen blivit stående lite. Men använts när vi ska på längre utflykter. Sulkyn är väl den vagn som använts minst hittills. Den har vi bara använt när vi ska iväg BARA med storebror. Men nu har vi börjat använda sulkyn till Tore, som vägrar sitta i Novan bakåtvänd, och framåtvänt blir så bökigt med brädan. Så nu säljer vi nog Novan snart. Summa summarum. Vi har behövt alla vagnarna :-) Men om ni inte har någon sulky, så kan det vänta. Om ni ska iväg med bara storebror kan han kanske gå, ellr åka Knorr? Eller själv i syskonvagn.
Skrivet av    Maja med Malte 030320 och Tore 041113
Jag gillar inte vagnar
Jag tycker vagnar är pest. Jag bär Torkel i sjal/sele och Tova går. Jag har 15 månader mellan barnen och Tova är 2 år just nui och Torkel 9 månader. Vi har dock haft vagar och det här är våra erfarenheter: Till Torkel hade vi en Brio Liggvagn. Den användes som dagbädd i 5 månader. Kördes utomhus ett dussin ggr och då endast när han skulle sova. Vagnen är såld. Till Tova hade vi en Teutonia Timmy framåtvänd sittvagn. Den användes ganska mycket, men är relatiovt osmidig att köra med ett barn i sjal. Vagnen är såld. När Torkel var 6 månader köpte vi en syskonvagn. (Mannen tänkte det skulle bli smidigt). Vagnen är använd några få ggr och är numera till salu. Just nu används en paraplysulky de gånger vi ska långt och Tova inte riktigt orkar gå. Den vagnen är dock dum att köra så vi funderar på att byta ut den mot en brio alt emmaljunga sulky. Hade vi haft bil och körkort hade vi överhuvudtaget inte använt vagn. Nu behöver vi en vagn till Tova ibland när vi ska riktigt långt.
Skrivet av    Susanna med Tova & Torkel
Jag
tyckte det var överflöd på syskovagn för mina barn som det är 18 månader emellan. Ingen av dem gillade o åka vagn så jag fick alltid bära på en iaf eller ha den ena gåendes. Nu kör vi med en enkelvagn och ståbräda. Blir storasystertrött så sitter hon ner på ståbrädan eller på vagnen eller så sitter de båda i sittdelen och lillebror i hennes knä då. Ibörjan användes bärsele mycket. Mitt råd är o vänta o se om du verkligen behöver en syskonvagn, finns så många andra bra lösningar. Lycka till!
Skrivet av    Sessan m A-03 & L-04
Vagn svar
Vi har 24 månader mellan våra. Vi har en emmaljunga tvillingvagn framåtvänd (kommer inte ihåg modellens namn) och en framåtvänd sitt vagn med ståplatta. När sebian var nyfödd hade jag ståplatta på liggvagnen. Vi har även en paraplysylky till Noella.
Skrivet av    N och S mamma
Jag skulle köpa
2 vagnar till. En enkel sittvagn samt en syskonvagn. Vi har använt syskonvagn till stora killen var 3,5 år. Hade inte hämtning och lämning på dagis börjat ske med bil hade vi säkert behållt den längre.
Skrivet av    LottaJ
Också på landet
Om jag var du skulle jag satsa på vagn med lufthjul då det är mycket lättare på den tråkiga delen av året (alltså vinter tiden då det är snö eller mestadels slask) Vi har idag tre vagnar och har testat de flesta modellerna och det är verkligen att rekommendera en syskonvagn (för det kommer vara tillfällen då du är iväg med barnen själv) och satsa på lufthjul
Skrivet av    sara med 4:e på väg
tillägg
Babyproffsen har en snygg och lättkörd syskonvagn till ett bra pris ( 3900:-)
Skrivet av    sara med 4:e på väg