Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur långt orkar era barn gå?

Skrivet av milla
Jag har haft min två-treåring i vagn mycket eftersom jag har två barn och det är mycket trafik här. I sommar har hon inte suttit så mycket vagnen och hon orkar gå längre. 2km gladeligen 3km med lite gnäll sista biten vid 3,5 års ålder. Hennes storasyster som redan tidigt fick gå mer själv orkade gå 5 km vid samma ålder (3,5 år).Då pausade vi ett par gånger. Jag har inte gått längre än så med henne så jag vet inte om hon skulle orka gå längre nu vid 5,5 år. Hon tycker ju mest att det är tråkigt om vi bara går och går. Nu ska min treåring slippa sitta i vagnen eftersom jag har märkt att det påvekar hennes kondition. Mina barn går snabbt så jag kan själv gå i normal gångtakt om de inte stannar och tittar på saker och leker. Hur mycket orkar era barn? Kräver jag för mycket av dem när jag vill att de ska gå själva istället för att åka vagn? Speciellt kan det bli gnäll när vi ska gå något ärende efter dagis. Vad är rimligt för en 3-4 åring och en 5-6 åring?
Svar på tråden: Hur långt orkar era barn gå?

Minns inte

Jag minns inte hur långt våra gick i den åldern, men jag vet att de aldrig \"orkat\" gå särskilt långt. Den äldste åkte nästan alltid på ståbrädan fortfarande när han var 4-5. Men jag tror nästan aldrig det handlar om kondition i den åldern, utan just att de tycker det är tråkigt. Med dagis gick de i alla fall ett par km, men då var det ju till spännande ställen. Kan förstå om de gnäller när man ska gå ärenden, men visst går det att vänja dem vid att gå åtminstone ett par km. Vi fjällvandrade med dem första gången när de var 6 resp. 9 år och då gick vi ca 3 km per dag. Då höll vi på i stort sett hela dagen, men det var ju också mer krävande att gå i fjällterräng än på gångvägar i staden. Vi har också träffat 5-6-åringar som gått 12 km på en dag, men då har föräldrarna fått stressa på dem en hel del.
Skrivet av    ullen61

Jag låter också mina barn gå...

Jag tycker inte att du kräver för mycket av dina barn. Jag tror att barn är bättre på gå och orkar med än vad man tror. Min dotter som blir fyra i deceber åker aldrig vagn. I vintras gick hon för första gången 5 km...
Skrivet av    Åsa m Filippa + bf 9/3 samt bonusson

Nästan hur långt som helst!

Vi har inte haft våra ungar i vagn efter att dom fyllt 2 ca. Nu är dom 2 1/2 resp 4 1/2 år gamla och går och går och går. Hade aldrig ståbräda heller när den lille var nyfödd. Köpte då en dubbelvagn men sålde den efter några månader eftersom tvååringen ändå knallade bredvid, så låt dom gå, dom lär sig att inte veta av nåt annat. Lycka till!
Skrivet av    MH

Ett barn kan och bör orka gå så

många km som det är gammalt. Vissa barn orkar kortare. Orkar de mindre bör man nog börja träna lite.
Skrivet av    Åsa

Artiklar från Familjeliv