Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

självmord

Skrivet av anjaaa
igår tog mamma sitt liv, hon hängde sig... jag är så rädd för att fortsätta känna. vet att allt bara kommer att bli jobbigare. har världens finaste unge, en tjej på 8 mån. vet inte hur jag ska orka. vill ha min kille hos mig, hur funkar det? kan vi båda bli sjukskriva?
Svar på tråden: självmord

Kram!

Du borde rimligtvis kunna bli sjukskriven och då kan din kille ta pappaledigt istället. Ring vc och be om en tid! Själv väntar jag på att insikten ska komma. jag trodde jag förstått, men det har jag nog inte.
Skrivet av    saknar en bit

Ah nej...

Vad hemskt... Mina tankar gar till dej och dina nara! Sjalvklart ska du ha din kille hos dej! Gor som \"saknar en bit\" skriver! Skickar manga trost- och styrkekramar! Du har en underbar dotter som kommer att hjalpa dej att orka!
Skrivet av    Hermelinen

Så fruktansvärt!

Du måste ju må jättedåligt! När det gäller sorg och sorgearbete så har ju den sin gång och att försöka stoppa den processen, brukar inte vara till någon hjälp, tvärtom. Ta det i din takt. Smärtan måste vara olidlig? Det finns dem som blir rädda för sina känslor, tankar och reaktioner. Men vi är ju alla olika och vi hanterar kriser och sorg på lite olika sätt. Det finns inget rätt och fel. Jag tänker på dig!! *kram*
Skrivet av    Fru_O

Vi var båda SS

Både jag och min man blev sjukskrivna i samband med min pappa bortgång. Han dog hastigt i hjärtinfarkt. På sjukskrivningarna stod det \" ... i samband med nära anhörigs plötsliga bortgång\" så det borde fungera. Kramar
Skrivet av    Maria m Linn

Ja, det kan Ni

Min man sjukskrev sig när min pappa tog sitt liv. \"Särskild angelägenhet\" eller nåt, kallas det. Be honom kolla med sin arbetsgivare. Det är denne som godkänner eller inte godkänner ansökan. Man kan - om det godkänns - vara ledig i 10 dagar. Kram!
Skrivet av    • Lina •

Rättelse!

Det är alltså INTE en sjukskrivning, utan något som bara arbetsgivaren kan ta ställning till. Men det brukar godkännas i de flesta fall.
Skrivet av    • Lina •

Artiklar från Familjeliv