Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

en Slangfråga

Skrivet av Sanna m Fabian
Vi har börjat ge Fabian gröt till frukost nu, och han mår jättebra av det. Problemet gäller slangen.

Vi använder den tjocka slangen med rak fattning i knappen, den som finns med när man får knappen.

Nu ville vi få fler sådana slangar så de kan ha en på dagis också. Men vårdcentralen säger att det inte går att beställa sådana - hur gör man då?
Slangen lär ju inte hålla i tre månader! Vi kan ju inte beställa hem knappar bara för att få tag i slangen.

Hur gör ni?

Jag vet att man kan ge pureer osv också, men hur mycket ger man för att de ska vara mätta lika länge som på sondnäringen? Han får nu Isosourse junior, 200-220 ml per mål och är mätt ca 3,5 timmar.

Hoppas på tips!

Svar på tråden: en Slangfråga

Hej!

Be dem att titta på Mic-Key hemsida . De heter Mic.Key bolusset blå med rak koppling. Finns i set om 5 st. Två längder 30 och 60 cm. Jag jobbar själv som distriktssköterska men har ej sett dem i vår katalog men jag är förutom detta föredetta knappbarnsmamma så jag vet att syster på barnmott ofta hj\'älpte mig med att beställa via dem.
Skrivet av    E

Går visst

Vi har inte beställt just den slangen eftersom vi använder den så lite, men andra slangar har vi fått, så jag är helt övertygad om att det går att beställa. I annat fall kan du ju själv kontakta knapptillverkaren (mic-key om det nu är den knappen han har) och fråga. Fråga också efter beställningsnummer. Ibland måste man mästra vårdpersonalen och överbevisa dem. De kan säga att det inte går bara för att de inte vet hur eller att de aldrig provat... Lycka till.
Skrivet av    Elenor med Sol

Vårdcentralen pratar strunt!

Det finns massor av prylar och tillbehör, slangar, sprutor olika kopplingar. Det är som sagt bara att plocka fram rätt broschyrer. en kontakt med MicKey är nog en god början om inte er vårdkontakt vet riktigt var man får tag på grejerna.
Skrivet av    Gabrielle med Victoria

De går att beställa

De slangarna går visst att beställa, jag fick då såna när de hade beställt fel åt mig från vårdcentralen! Be att dom ringer till knapptillverkaren & fråga efter beställningsnummer eller beställ direkt via dom! Kram Helena & dottern Sofia
Skrivet av    Helena med Sofia

Artiklar från Familjeliv