Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad får Era11-12 åringar titta på??

Skrivet av Tråkiga morsan
Nu börjar snart Paradise Hotel igen och med det diskussionen angående lämpligheten för vad döttrarna skall se...
Jag tycker definitivt inte att det är bra för flickor i 11-12 års åldern att titta på dessa program.
Frågan är om jag är mossig eller ej?! Sambon tycker att "det inte är så farligt" kanske han vill titta själv vad vet jag.
Svar på tråden: Vad får Era11-12 åringar titta på??

våra 95:or får inte se sånt

....men jag vet inte hur det blir om 1-2 år. Än så länge går barnen snällt med på att byta kanal om det är nåt vi tycker är olämpligt. Vill i möjligaste mån undvika att de ser på för mycket skit, men inser att det kan bli tuffa fajter. Antagligen kommer vi inte förbjuda dem, men istället sitta med och vara jobbigt ifrågasättande och negativa. Man får ju uppslag till många diskussioner om etik, relationer, mänskligt samspel osv.. *ler*
Skrivet av    sisla

Spontant..

..så tycker jag nog att de åtminstonde borde komma upp i höstadiet först... Jag är t om så mossig att jag egentligen tycker att det kan vara olämligt även för vuxna att se dessa \"skräp\" program..*flinar*
Skrivet av    Madonnan

Min 95:a får inte

..se Paradis Hotel, men hon är inte intresserad av det heller, så det är inga problem. Jag håller med föregående skribenter om att det inte är något bra program. Det är ju ingen bild av vuxenvärlden man skriver under på själv, liksom.
Skrivet av    F.Å.

Kusinen från landet frågar

vad är Paradise Hotel? Vad går det ut på? Jag har nämligen bara kanal 1, 2 och 4. Så jag behöver inte se sådant. Min son är 9 år och tittar mest på filmer. Han ser Snuten i Hollywood, Austen Power (Bond-parodi) samt så har han sett Jalla Jalla och Kopps. En gång hyrde jag smala Sussie, för den hade han sett hemma hos sin Gudmor med hennes barn. Men jag kommer inte hyra den igen för jag tycker att den var olämplig för hans ålder.
Skrivet av    Mamman

Är väl just 4:an?

som Paradise Hotel går på?
Skrivet av    Maria

Sträng morsa

Mina barn flicka förr 94 och pojke född 97 får på inga villkor se sån kvalificerad skit på P Hotel (tittar ibland själv - alla har vi behov av skräpmat/skräpTV...)) De får inte se Mord i Midsummer eller Morse eller Beck heller. Jag anser helt enkelt inte att den typen av prgram riktar sig till den målgruppen. Är då präktig att jag hellre avstår själv - om barnen är uppe eller skickar dem i säng med en bok/CD-saga om jag vill titta! Kalla mig mossig, men deckare och dokusåpor a la Big Brother och P Hotel är inga barnprgram - och nej, inte ens som underlag till diskussioner, faktiskt.
Skrivet av    Maria

PH kollar ingen på

Jag tycker det är skit. Morden i Midsomer får både 93:an och 96:an se och det vill de gärna. Beck får de inte se.
Skrivet av    Anette

Sunt förnuft

Skall råda tycker jag angående vad som är lämpligt för barn att se och vad som inte bör ses. Det är vi vuxna som ska sätta gränserna för vad våra barn ska se och inte.
Skrivet av    pappy

En mossig till

Jag skriver under, håller med och är häääärligt mossig!!!
Skrivet av    M.

Mossig - i så fall!

Mina ungar får då inte se PH. DE är 11 och 8.
Skrivet av    Maria

Fast...

varken Beck eller Midsummer Murders är väl direkt barnvänliga heller. Näe, det får inte mina se. Fortfarande 11 och 8...
Skrivet av    Maria

du känner rätt!

Det programmet blir bara värre och värre. Skulle faktiskt säga att det inte är bra för någon alls att se! Men måste jag sätta en ålder så kanske det skulle vara 15-16 år. Jag själv tittade förra året med mina 17-åriga internatelever. Men i år tittar jag inte. Det har definitivt spårat ur!
Skrivet av    mimadeta

Artiklar från Familjeliv