Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Pratade inför skolans personal idag...

Skrivet av Samiralva
Nu har min pojk börjat i sexårsverksamheten, som ligger i skolans lokaler.
Det har kännts viktigt för mig att "förankra" hans språkstörning, så att så många som möjligt skall veta vem han är, och hur han pratar och förstår. Jag fick tio minuter till förfogande, först bland fritidspedagogerna, och senare lärarna.

Oj, vad skulle jag säga? Berättade lite om hur han pratar, med främst vokaler, och några konsonanter. Att vi använder lite tecken, och har en kommunikationsbok.
Men att varken boken eller den kommande datorn med bilder och talsyntes är med när sonen spelar fotboll och leker på skolgården.

Vi pratade om hur de skulle kunna hjälpa honom, om han tex hamnat i dispyt med ngn skolkompis. En del situationer kan de säkert reda ut själva, medan de kan behöva hjälp av avdpersonalen vid andra tillfällen.
Men, att det var viktigt att de informerade personalen om det som varit, eftersom min pojk inte själv kan förväntas återberätta det.

Med lärarna var det lite extra pirrigt... någon utav dem kommer vi att få i ettan.

Det känns skönt att ha det gjort. I morgon har vi föräldramöte i sexårsgruppen, och då berättar jag gärna för alla nya föräldrar med. Sen är det väl färdigberättat på ett tag. - Nej, Mulle börjar ju på lördag. Då får jag ta ett litet snack med de föräldrarna med.

Så mycket prat det blir...men så är det ju bara.

Hur tycker ni det känns att prata inför tex ett föräldramöte? Brukar ni göra det? Eller brukar personalen prata lite övergripande om språkbarn?
Svar på tråden: Pratade inför skolans personal idag...

Har funderat på att.....

Tanken har slagit mig att informera föräldrar gruppen på förskolan men har inte riktigt bestämt mig ännu. Personalen har fått tillgång till samman ställningen av utredningen. Jag har även dragit ut fakta från nätet- språkförskolor som biträdande rektor fått och personal. Vi har en resurs i barngruppen som vi samarbetar med också. Nej nu bestämde jag mig, jag ska också göra som dig Samiralva. Nu ska jag också informera på föräldrarmöte. Det är ju aldrig fel med att sprida lite kunskap. Tack nu fick jag mod.
Skrivet av    Lollipopp

Trevligt!

Att kunna puffa lite framåt, om du ändå funderat på det, *ler*. Jag har tagit så många kopior, och lämnat infolappar med de två äldre språkbarnen. Alvarligt talat så tror jag inte att många har läst dem. Det tar tid, och tid är det oftast ont om. Kanske både papper och lite personligt prat är en bra kombination. Nu har du ju förankrat med den skriftliga informationen. Men jag tror att det måste få mogna fram, innan man väljer att ställa sig upp och berätta. Berätta hur det gick, är du snäll, och lycka till!
Skrivet av    Samiralva

Artiklar från Familjeliv