Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Välling och frukt!

Skrivet av Nissa, R-02 och M-04
Det känns som Manfred livnär sig på välling och frukt. Det är inte mycket annan mat som passerar hans läppar, ja lite ris och pasta, men annars mycket begränsat. Han håller på att skippa förmiddagssömnen, så det känns som att hur jag än planerar för att han ska vara tillräckligt hungrig för att vilja ha vanlig mat, så slutar det med att jag har en vansinnestrött och -hungrig bebis som -pga illvrål- inte kan äta något annat än välling och sedan somnar och är som medvetslös i 1-2 timmar.

Idag har det varit extremt: Välling vid 03, sov till 07.30. Välling och barnvagnspromenad 08.30, babysim, välling 10.40. Sov i 3 timmar, åt ett päron, lite sång och musik med syrran, 3/4 matburk vid 15-tiden. vatten i nappflaskan medan vi handlade. 17.00 välling och SOVA. Han har sovit sedan dess och velat ha ytterligare lite välling vid 20-tiden.
Den enda välling som gått att byta mot annat är nog den vid 8.30.

Någon som har det liknande? Några tips?
Svar på tråden: Välling och frukt!

Hej Nissa

När vi var på semester i Spanien så var det _exakt_ så! När detta inte hade ändrat sig efter 3 dagar hemma så var jag så elak att jag vällingvägrade henne. Ställde fram vanlig burkmat (valde en GOD=Spagetti Köttfärssås) om hon inte åt så tog jag bort den och tog fram den igen efter en halvtimme. Då åt hon liiiite. Hon fick inte välling förrän hon skulle sova på kvällen. det tog 2 1/2 dag för att få tillbaka henne till vanliga rutiner! Kanske det kan fungera?
Skrivet av    ---Cami---

Problemet är bara...

... att om man väntar för länge så GÅR det inte få i honom något annat än välling. Jag har provat! Men å andra sidan har jag under ett antal dagar verkligen jobbat på att förekomma honom med maten så att han är LAGOM hungrig. Det har gått bättre, men burkmat ratar han nästan jämt, helst vill han äta det vi äter oavsett vad det är. Så han äter sötsur sås, fefferoni, grovt bröd, starka ostar osv förutom ris, pasta och potatis. Så mycket blev det av den saltfria dieten.... *ler* Men han verkar trivas bättre och han äter fortfarande mycket frukt, majs och ärtor också.
Skrivet av    Nissa

Artiklar från Familjeliv