Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Inskolning o F-penning

Skrivet av Mia med Prinsessorna
Jag och min sambo har delat på f-ledigheten, 9 månader var.
Nu ska vår skrutta skolas in på dagis i december (så min sambo är färdig att börja arbeta i januari)..
Min fråga är, om vi avsätter 3v till inskolning, då får han ju ta ut f-penning under tiden. Men när vi börjar lämna stora delar av dagarna, och han måste vara nära till hands, tar man ändå f-penning då?! Jag har 2 större barn också, men inte sjutton kommer jag ihåg hur man gjorde!!
Och om hon blir färdig-inskolad ett par veckor innan han börjar jobba, kan hon då gå må-ti på dagis och vara hemma on-fr och då att han tar ut f-penning on-sö, för 5 dgr måste han ju ta ut eftersom hon är 1,5 år.
Snurrigt kanske, och kanske i fel forum..
Någon som vet?
Svar på tråden: Inskolning o F-penning

Han får

ta f-penning under inskolningen eftersom han räknas som ansvarig vårdnadshavare. Dagiset tar ju inte fullt ansvar för dottern då hon är där utan han måste finnas till hands så att säga. Jag tror nog att din man kan fortsätta ta fp som vanligt ifall ni skolar in i december och dottern ska börja i januari. Jag tänker som så här: 2-3 veckors inskolning i december och sedan juluppehåll då dagis är stängt eller har så få barn att det inte är mycket idé att ha henne där. Sedan 1 vecka med lite mjukstart efter juluppehållet. Då kan det inte bli så lång tid kvar tills han börjar jobba.
Skrivet av    Cecilia med små troll

Tack!

Aha, det var så det var.. var osäker på om han fick ta ut f-penning under inskolningens hela period. Jag tänkte försöka arbeta 4 timmar per dag första veckan i januari, alt att min sambo gör det. Så det inte blir svårt för henne efter jul och nyårs ledigt. Hon är visserligen van att vara på dagis med syrrorna, men det är helt annat att börja gå där själv.
Skrivet av    Mia med Prinsessorna

Artiklar från Familjeliv