Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ang. kön på syskon....

Skrivet av Aninia
Har läst att oddsen är större att andra barnet blir en flicka om första är en flicka, och en pojke om det första är en pojke. Undrar om någon vet vad de baserar detta uttalande på??????

Tacksam för svar
Svar på tråden: Ang. kön på syskon....

vet inte men jag fick 80%

Jag fick reda på att det är 80% sammolikhet att man får samma kön som innan om det är samma man ! vart det kommer från vet jag inte .....skulle man kanske kolla upp !
Skrivet av    trollmamma med Tor o Axel

Om det inte...

....är samma man, så gäller detta inte då eller? funderar vidare........
Skrivet av    Aninia

nej det kan det

inte göra eftersom det är mannen som bestämmer om det blir en tjej eller kille med sina x kromosomer...eller y kromosomer, vad det nu e ;)
Skrivet av    LindaS

Jag vet inte

vad det baseras på men av de jag känner så ser det ut så här farmor: pojke, flicka, pojke mormor: pojke, flicka, pojke mamma: pojke, flicka, flicka kompis 1: pojke, pojke kompis 2: flicka, pojke, flicka, ?? kompis 3: pojke, pojke kompis 4: flicka, pojke kompis 5: tvillingflickor, pojke kompis 6: pojke, pojke kompis 7: flicka, pojke Jag: flicka, pojke Av de jag känner så tycker jag det verkar som att om man får en pojke får man oftast en pojke till, och får man en flicka så får man en pojke sen ;o) Tillförlitligt va? ;)
Skrivet av    LindaS

Jag har hört som så...

att när man får barn nr 2 är det ca 50/50 vad det blir för kön (det är väl något högre odds på pojke 51/49, kanske). Däremot vid barn nr 3 så är det mycket högre odds (minns inte exakt siffra) att det blir samma kön igen om man redan har två av samma sort. Har man 2 barn av olika kön så är det fortfarande 50/50 vad 3:an blir. Har för mig att detta var statistiskt bevisat, men har ingen källa.
Skrivet av    Polly

PS!

Detta gäller också bara om det är samma pappa till alla barnen.
Skrivet av    Polly

Vet ej

I min släkt (stor släkt) så har nästan alla fått varannan. Typ pojke, flicka och pojke bland de som fått 3. I min bekantskapskrets har nästan alla samma kön på sina barn, ca 85-90% Och ja, jag har själv två killar och min bror har två tjejor. Jag väntar nu en trea, ska bli spännande men oddsen är stor för att det blir en kille och triss i killar är inte så dumt ;-)
Skrivet av    Hedda - med svammelsvar

MEN så här är det ju... *ler*

*ler* Om mannen kommer långt in i slidan så blir det en pojke, för pojk spermier är snabbare vid kortare distanser. Om mannen kommer vid slidmynningen blir det en flicka för att flick spermier är har bättre uthållighet vid långa distanser.
Skrivet av    Ramona på besök

Bullshit tror jag att det är...

...att det ska vara väldigt mycket större chans att få av samma kön igen. Mannen producerar exakt lika många killspermier som tjejspermier. Cell x+Y 46 kromosomer delar sig i 2 könsceller en X och en Y. Dock föds det lite fler killar på jorden (50,4%) och denna skillnad borde då bero på att killspermier av någon anledningen vinner i något fler fall (snabbare?). Har själv först 2 killar och sedan 1 tjej och blev lite trött på snacket som jag hörde att det var 80% chans att jag skulle få en kille till. Statistiskt sett borde ca 50% av alla familjer med 2 barn ha av olika kön. 50% ha samma. Vidare bör 75% av 3 barns-familjerna ha av olika kön och 25% av samma. Av 4 -barns familjerna är motsvarande 87,5% resp 12,5%. Vore intressant att kolla om detta stämmer med verkligheten. Dock tror jag inte på alla påståenden som inte äör byggda på fakta.
Skrivet av    Catta Z

Du har rätt

Det finns inga fakta eller vetenskapliga undersökningar om sannolikheten vad det gäller kön, vad jag vet.
Skrivet av    A

Jag har plöjt massor av medicinska studier

och sett att man kan visa vad man vill ;-). MEN de stora och som jag bedömer det trovärdigaste studierna har kommit fram till att sannolikheten att få en pojke är 51.3% oavsett tidigare barn.
Skrivet av    Elsa B

Håller med...

tror inte att det finns något som ökar eller minskar chansen för ett visst kön beroende på hur många barn man har..det är väl ungefär 50/50.
Skrivet av    Cecilia m fem+bf april

Andra barnet tvärtom

I min bekantskapskrets (inkl jag själv) så är vi cirka 10 st som har fått sitt andra barn i år och allihopa har fått tvärt emot vad de/vi hade innan... märkligt!
Skrivet av    aase