Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nötter...

Skrivet av Jenny
Läst lite här och var att nötter är bra som mellanmål, nån näve eller så.

Köpte hem en liten påse valnötter och en påse sötmandlar... kom sen på att det skrivs bara "mandlar"... är det sötmandlar som menas då?

Tacksam för svar på min lilla undran :)

Andra nötter som är bra fresten?
Svar på tråden: Nötter...

Alla

Japp, sötmandlar = mandlar. Alla nötter är nyttiga och bra utom kokosnöt som innehåller mycket mättat fett. Jag köper regelbundet hem hasselnötter, valnötter och mandlar. Nötter är nyttiga men man får komma ihåg att de också är feta även om fettet är bra. Så man ska ju inte stoppa i sig en hel påse om dagen om man vill viktminska. Jag brukar ha på fil & müsli, i gröt på morgonen och hackade på fruktsallad.
Skrivet av    MrsHyde

Tack,

Jo, tänkte ha några nötter om jag ex.vis gör fruktsallad och liknande till mellis. Ibland får jag \"knaperbehov\" och morot är inte lika skoj i längden, så lite nötter hade varit trevligt för omväxlingsskull. Jag är ingen \"nötfan\" så för mycket nötter tror jag blir svårt för min del :) Tack för ditt svar i alla fall, då vet jag att sötmandel var ok! ( blir ju förvirrad när man även stötte på \"bittermandel\" bland alla nötterna....
Skrivet av    Jenny

Jag lovar att du inte vill...

...knapra på en näve bittermandlar. ;) Även om du mot förmodan skulle få i dig allihopa så skulle nog blåsyran de innehåller inte vara så nyttigt för dig. Du kan nog anta att där det står \"mandlar\" så är det alltid sötmandlar som menas och inte bittermandlar.
Skrivet av    Anna E med Viktor och Emma

Visste du dessutom att

Sötmandlar motverkar PMS. Jag äter en näve sötmandel och russin till mellan mål så gott som varje dag och när jag inte gör detta (glömde av mig under semestern)blir min PMS värre. Detta är inte bara min egen iaktagelse utan det finns forskning som påvisat detta. Dessa nötter är ju helt underbara. Måste skaffa lite osaltade cashewnötter och knapra på när familjen äter chips ikväll.
Skrivet av    Elin med Vera och Doris

Artiklar från Familjeliv