Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Får era barn stå till svars för ert "val"?

Skrivet av Zirie
Nu är det längesedan men i våras kom Oliver hem å var så upprörd över att alla hade syskon o inte han. Han ärlskar små barn o tycker de är SÅ söta.

Men jag får hela tiden känslan av att någon /några låter honom stå till svars för at than itne har några syskon. Han har nämligen ställt frågan med ett språkbruk som han itne brukar använda.

Jag tycker det är fult, obetänksamt och onödigt att ställa ett barn tillsvart för hans/hennes föräldrars val.

Bara lite tankar från min sida..... :-)
Svar på tråden: Får era barn stå till svars för ert "val"?

Nej, det tror jag inte

Hej! Vad jag vet så är det aldrig någon som sagt till sonen något om att han inte har syskon. Men då vet i princip alla i vår omgivning (även dagis) att vi inte kan få fler barn hur gärna vi än skulle vilja. Däremot så skulle han själv gärna vilja ha syskon, men han vet att vi inte kan få fler barn. Jag kan inte förstå hur man kan diskutera den här frågan med ett barn, barnet kan ju knappast påverka det hela!
Skrivet av    Gunilla H

Jag håller med ...

och det gäller rent allmänt när folk \"frågar\" barnen om val som deras föräldrar gjort. Det är fult.
Skrivet av    znigel m. Linnea 020617

Jag vet att folk...

...har frågat min dotter när jag inte varit med om hon vill ha syskon. Det är klart att hon vill, men det räcker väl att tjata på mej inte ge sej på henne. Ingen tjatar på min sambo heller. Mest är det väl kärringar (kvinnor) som gnatar om syskon hit och syskon dit.
Skrivet av    milla

Nej

inte en chans att någon som vet vem jag är skulle få för sig att fråga. Dels för dom vet att både jag och pappan är sjuka och dels för att dom vet att jag inte är rolig att \"tas med\" om dom skulle få för sig att ställa dottern till svaras för något som är mitt beslut. Dottern däremot har uttryckt önskan om syster/bror och sagt att det är synd att vi inte är en familj. Hon har fått för sig att familj är om där är syskon också tills jag talade om för henne att vissa familjer tom bara består av en förälder och ett barn :) Dottern sörjde lite att hon inte fick något syskon men inte lika mycket som att hon inte kunde få en egen häst *ler* Hon skall skaffa sig egna barn och hästar när hon blir stor säger hon nu för tiden *s*
Skrivet av    Raspberry

Det har hänt

Det värsta var på ett kalas då han var fyra år där en mamma frågade om han hade några syskon och han svarade nej. Hon sa då \"stackars dig vilka dumma föräldrar du har\". Hade det inte varit andra barn där, hade jag tagit henne rakt upp och ner faktiskt. Men jag valde att be värdfamiljen på kalaset som är vän med henne att berätta för henne i enrum att jag höll på att dö den gången och inte vill riskera det igen. Samt förstås att rekommendera henne att välja sina ord lite mer intelligent till ett barn... Hon skämdes men bad inte om ursäkt.
Skrivet av    Malinau

För min dotter

Min dotter säger själv att hon vill ha syskon.Och på dagis sa en kompis till henne när hon tittde på kompisens lillebror att \" du får krama på din egen lillebror \".Och då sa min dotter -\"men jag har ingen\".Då höll jag på att falla ner gråtandes och lägga armen om min dotter.Men detta är ju pga att vi försöker skaffa ett syskon=till barn till oss.En annorlunda situation.Men under den tid som vi inte aktivt försökte och hennes pappa ej ville ha syskon så var det inga, mig veterligen, som kommenterade det till min dotter,däremot till oss.Även förskolepersonalen sa att hon nog behövde ett syskon.Det förstår jag ej hur man kan säga. Mvh
Skrivet av    Eva

jag tror...

inte att de är någon vuxen som har pratat med din son. men kanske de jämnåriga Min flicka har alltid fått höra att alla hennes jämnåriga har syskon hit och dit och hennes frustation har ibland blivit stor över att hon inte har det
Skrivet av    liks