Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

blir så ledsen när folk påpekar

Skrivet av Anonym just nu...
i stil med att jag får skylla mej själv för att jag har ont, det var ju eget val att sätta in två ägg, jag visste ju att det skulle bli jobbigt, som att jag inte har någon rätt att klaga, för det är ju mitt eget fel att det blev så, men om alla hade förstått, om alla hade varit med om vad vi vart med om så hade de nog gjort samma sak...
först försökt i två år sen blir man gravid men då är det utomkveds och akutoperation bort med den äggledaren
Gravid igen två mån senare, utomkveds igen, äggledaren sparas,men fungerar inte blöder och tjorvar och akut operation igen bort med den oxå.
Endast ivf återstår nu för att vi ev ska få något barn...
Första ivfen misslyckas inga frysägg, andra försöket missfall i v 8 dött foster på ul, får med som gör att det ska komma ut, inga frysägg.
Tredje försöket, missfall v 6 nu frysisar 4 st.
Båda två är okej vid upptiningen och vi beslutar att sätta in båda två i normal cykel, trodde inte att det skulle bli efter alla missar.
Det visar sej det tog och dubbelt upp, lyckan är total, men så mår man illa får ont så tycker och tänker folk som inte vet och inte förstår... skyll dej själv osv.
Ni andra som fått två ägg tillbaka och fått tvillingar hur känner ni?
Svar på tråden: blir så ledsen när folk påpekar

Hej

Jag har visserligen inte väntat tvillingar (GRATTIS!) men jag tänkte ändå lite på det där: Har man rätt att klaga? Jag hade en ganska smärtfri graviditet men när jag mådde illa eller hade ont och var trött så fick jag nästan dåligt samvete när jag klagade. :-) Avslutade nästan alla klagoramsor med: Men det har vi ju längtat efter! När jag var barnlös så retade jag mig alltid på de som blivit gravida och sedan bara klagade över hur jobbigt det var... För att inte tala om de som klagade över hur jobbigt det var med barn och vaknätter! Jag har nog också sagt till min akompisar att de inte ska klaga då de valt att \"skaffa\" barn själva. Med glimten i ögat visserligen men i alla fall... Kanske var det därför jag inte kunde med att klaga så mycket själv. Den enda som fick höra något var min man. Vet inte om detta hjälpte dig något. Bry dig inte om vad andra säger. Kanske är det inte så illa menat? Försök att ta detta stora fantastiska som händer i din kropp som något bra - även när du kräks eller har ont. Det hör liksom till. Så gjorde i alla fall jag och det kändes bättre. Hurra! Jag är gravid! Jag mår illa! Kram och lycka till.
Skrivet av    Vittel med Elin

re

försök att inte ta det personligt, folk fattar inte vad de pratar om. visst är det ens eget fel att det blev som det blev, men så är det för alla, man mår som man mår. jag mådde illa tills förlossningen, och ingen kunde förstå hur jobbigt det är, så småningom intalar man sig att gilla läget, och tänka på at det är slut snart. det blir bättre snart!
Skrivet av    Majoslava

Hej där!

Vad trevligt att se dig! Det var verkligen inte igår! Hur har du det?
Skrivet av    B-boom på besök

hej där!

jag kommer in lite till och från men inte så ofta (blev påmind om aff faktiskt häromdagen när någon påpekade att en kändis efterlyser lilla mig i bloggen, he he). undrar faktiskt hur det går med dig, hur många år har du varit i \'produktionen\', så att säga, det är väl på tiden att det börja hända grejer hus dig, eller?! här är det slut på det roliga, tvillingarna skall börja på dagis om några dagar och 1 okt börjar jag jobba, och är fast på jobbet tills man går i pension, hur roligt är det, synd att man har så svårt att bli gravid och är lite gammal, föräldraledighet skulle sitta fint :-)
Skrivet av    Majoslava

Tror inte

att någon skulle våga säga något sånt till mig. Jag är för bitsk :-) Usch, vad lite förståelse det finns för oss... Försök att stänga det ute!
Skrivet av    tårtmamman

Tycker verkligen

illa om människor som säger så ,cyniska och elaka e vad de är. ta hand om er och skit i de som tycker så.
Skrivet av    andromeda

tack för alla stöttande inlägg

det värmde, för folk som inte vet om det de fattar inte, våra närmaste tycker bara att det är jättekul och är sååååå glada för att det äntligen lyckats såhär lång är i v 26
Skrivet av    Anonymisen

Under graviditetens...

...början kände jag lite som du: att jag inte \"vågade\" klaga eftersom vi oxå valde att sätta tillbax två ägg. Men sen blev allt så turbulent (störtblödningar och barnen kom förtidigt) och jag har inte äns tänkt tanken på att jag inte skulle \"ha rätt\" till att klaga eftersom situationen var \"självvald\"... Jag har däremot haft otroligt jobbigt med tankarna att det \"fanns en mening\" med att vi inte lyckades bli gravida. Min kropp klarade ju uppenbarligen inte av en graviditet och resultatet blev ett livslångt lidande för Albin. Men det var mest när det var som jobbigast hemma....jag försöker verkligen att inte tänka så. Kram
Skrivet av    Maria med E&A

Hej

Vill bara säga GRATTIS att ni äntligen är gravida efter allt vad ni har gått igenom. Jag tycker man får klaga hur mycket som helst, mår man dåligt så mår man. Då spelar ju ens historia ingen roll. Däremot kan jag tycka att ni lidit tillräckligt och verkligen förtjänar en gravidiet där du inte mår dåligt. Kram och lycka till från en fd IVFare.
Skrivet av    ansa71

Kan inte låta bli att

kommentera detta: \"Min kropp klarade ju uppenbarligen inte av en graviditet och resultatet blev ett livslångt lidande för Albin\" Din kropp klarade inte av det riktigt ända fram, men ni lever ju alla tre! Resultatet blev att ni fick 2 fina barn (jag har gluttat på er hemsida). Om Du inte blivit gravid, skulle Albin visserligen ha sluppit sitt lidande, men han skulle ju inte ha funnits till alls! Och självklart skall man ha rätt att gnälla lite även om man valt själv - får man barn på traditionellt sätt har man ju också valt. Jag har också tvillingar och både gläds och gnäller för fullt (när jag har tid).
Skrivet av    Moa*

Tack...

Du har helt rätt och det är oftast så jag tänker. Men ibland faller man ner i det mörka hålet och då är man tyvärr inte lika positiv.
Skrivet av    Maria med E&A

*ler*

Kan tänka mig att det är lite svårt att börja jobba efter en sån långledighet. Hur gamla är dina twins nu? Här är det bara finfint. Vi gjorde en IVF för ett år sen och ett FET i januari, men inget av de gav utdelning. Nu har vi äntligen lyckats få banklån och vi ska köpa ett 3-pack på CvL. Man börjar tillhöra inventarierna på SABG nu. Det har gått 5,5 år sen vi startade.
Skrivet av    B-boom

jo...

ja du tiden går fort när man har roligt :-) jag följer med spänning hur det går för er! ha det bra! p.s. twins är 1 år 4 mån nu...
Skrivet av    Majoslava

Artiklar från Familjeliv