Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

graviditet och ammning??

Skrivet av längtar efter nr3, bf 24/4
hej, någon som har erfarenhet av ammning under graviditet? Jag har en 9 månaders liten kille och är gravid i v7. Hade nästan slutat amma, bara lite kvällsamning, men nu har han dels varit en del sjuk och även kommit in i enorm separationsångest, tillsammans med min trötthet och illamående så orkar jag inget annat än att lägga honom vid bröstet på kväll/nätter....Kan det på något sätt vara skadligt att börja amma mer när man är gravid???
Svar
Jag slutade amma i 5:e månaden
Jag tror att man kan amma så länge det fungerar. För mig så slutade jag amma tvärt när jag var gravid i 5:e månaden och dottern var 10 månader. Det var som en tyst överrenskommelse och det gick väldigt smidigt. Vet att det finns de som sedan tandemammar tätisar och det går bra det med. Beror nog på vad man orkar med själv. Så känns det ok så kör på.
Skrivet av    Lena_O
Nej det kan
knappast vara farligt. Det finns ju många som ammar hela graviditeten och tandeammar båda två efter förlossningen. Jag ammade till 5:e månaden när jag väntade mitt 3:e barn :) Kram!
Skrivet av    Anna m. Victoria, Emma & Linnea
Nej det tror jag inte.
Jag ammade min stora kille 2 gånger per dygn under hela graviditeten. Dock hade jag nog inte så himla mycket mjölk för han snyftade att jag skulle \"stänga av tutten\" när det rann till efter förlossningen med lillebror=)
Skrivet av    LottaJ
ABSOLUT INTE
Det är inte farligt eller skadligt att amma samtidigt som du är gravid
Skrivet av    sara med 4:e på väg
Jag ammade...
...Sebbe tills jag var i 3:e månaden med Bella, så visst går det att amma fast man är gravid. Sebbe ville iofs bara ha tutte på kvällen innan han skulle somna och slutade när han var runt 9 månader.
Skrivet av    Sandra med tre
tack!!! alla svar
nu känns det sååååå mycket bättre!!! tusen tack, vad skulle man göra utan er, förmodligen grubbla sig tokig...
Skrivet av    längtar efter nr3, bf 24/4
Inte skadligt...
eller farligt så fortsätt du. Jag ammade mig igenom 7 1/2 månad förra grav och har nu ammat i nästan 7 mån. Nu ammar vi visserligen bara en gång per dygn numer men vi har just trapapt ned. Jag har inte upplevt några som helst problem och mina barnmorskor har varit hur positiva som helst. Funderadeäven på tandemammning förra grav men sonen bestämde sig för att sluta självmant så det blev inte så. Denna gång vet jag inte, det beror på lilleman själv men att amma honom en gång om dagen samtidigt som jag amamr bebis känns inte jättejobbigt iaf så det löser sig nog.
Skrivet av    Asereht
Gå på vad du orkar och känner...
Jag blev gravid när min dotter var drygt ett år, hon ammades mycket, flertalet ggr per dag och det kändes inte aktuellt att sluta. Hon ammades till och med på kvällen efter att lillebror kommit och det blev ett långt amningsavslut. (Drog dock ner på amningen för att få igång ägglossningen och bli gravid.) För mig blev amningsstunderna ett sätt att vila under graviditeten, min hunger och aptit ökade så för mig var det positivt rent fysiskt att min dotter ff ville ha bröstet. Denna gång hade jag i princip slutat amma när jag blev gravid på nytt, och då graviditeten varit jobbig med häftigt illamående och kräkningar har det varit skönt att inte amma. Att amma under graviditet är inte farligt enl. de läkare/barnmorskor och amningshjälpen jag varit i kontakt med. Men visst kan du få kommentarer, höra att \"du kommer aldrig orka\" eller den värsta osanningen \"barnet i magen får inte i sig tillräckligt med järn/kalcium\" osv. Gå på din magkänsla, vill & orkar du-fortsätt. Känns det för mkt så avsluta. Alla ska må bra i familjen!
Skrivet av    Anna Teresia
tack för svaret!
känns inte som att vi är fördiga med ammandet jag och sonen, så vi fortsätter ett tag till. Blev mest lite orolig eftersom jag nästan slutat (bara en gågn/natt) och helt plötsligt vilol han ha på dagen igen?? Börjar komma tillbaka till kväll/natt amning, så det känns helt ok. Tror nog att jag slutar innan 3:an kommer, men det känns skönt att inte känna sig tvingad att sluta pga graviditeten utan heldre sluta när det känns bra!
Skrivet av    längtar efter nr3, bf 24/4
Amma på jag ammade under min graviditet
och det gick jättebra vi drog ned på ammandet då jag var i vecka 36 för jag tyckte det blev tungt och otympligt :) orkar du och som du skriver gör det för det är lättast så fortsätt det är bara bra :)
Skrivet av    X-tjejen Halvtätis
jag ammade emma tills hon var 1½
sen kom nathan när hon var 1½år.. så länge man själv mår bra av det så är det ok sa min bm,
Skrivet av    moniquex
Jag ammade Neo under...
hela min andra graviditet. Han var 1½ när lillasyster kom och hade under den sista månaden glömt bort att amma. Så en månads uppehåll innan lillasyster kom... och sen så började han igen. Nu med restriktionen en gång per dag. Sen slutade lillasyster när hon var tio månader. Och en vecka efter det så glömde Neo helt bort det här med att amma. Men under en graviditet så tuttade han iaf och sen ammade jag två i tio månader. Och det funkade finfint!
Skrivet av    Linn m. N-0110, R-0304 & J-0501