Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag har inte skrivit här inne innan

Skrivet av Trulsa
men jag har läst en hel del och fått en massa bra tips. Men nu ska jag sluta amma. Skruttan är elva månader och väljer mjölken framför annan mat. Innan jag slutade amma dagtid gick det inte att få i henne mer än högst en sked mat varje måltid. Nu äter hon helt okej mycket. Eftersom hon dalat i viktkurvorna och eftersom jag faktiskt inte orkar helamma en så stor och så aktiv tjej så fick jag sluta amma dagtid. Nu har hon istället legat och "tuttat" hela nätterna. Vaknat ett par gånger i timman och velat amma. Mest har hon "gosat" med brösten - inte ätit så mycket men myst. Och nu orkar jag inte längre. På tre veckor har jag inte sovit mer än en halvtimma i taget, något måste göras. Så ikväll är det slut! Jag vet logiskt att det är det bästa beslutet, det enda beslutet, för vår familj, men jag lider. Jag tycker så synd om min lilla flicka för hon älskar ju att ligga och snutta. Och mjölken rinner när jag hör henne gråta. Så hemskt att veta att om jag går in i sovrummet och tar henne från min man och ger henne bröstet så tystnar hon genast och blir nöjd men att ändå sitta kvar här. Usch och fy! Just nu önskar jag att jag aldrig ammat henne utan vant henne vid flaska direkt!
Svar på tråden: Jag har inte skrivit här inne innan

Hej!

Var glad för den amning ni haft! Ni har ju haft mysigt eller hur? Men du, kan ni inte behålla någon amning alls? Kanske kan ni ha en eller två mysstunder per dygn? Styrt av dig till tex kväll och morgon? Det kan gå att få det att funka. Då tar du inte ifrån henne allt på en gång. Det kanske skär mindre i modershjärtat?
Skrivet av    Skorpan

Men vet du...

Ni kommer att hitta andra sätt att mysa, trösta ocg gosa på! Du vet ju att ni har fattat det bästa beslutet för ER familj (även en mamma har rätt att sova...) och ja, när en fas avslutas i livet så blir det tråkigt ett tag. Men samtidigt träder en ny fas in istället som inte är bättre eller sämre, bara ny och annorlunda.
Skrivet av    Tokaungen

Ja det

är klart att egentligen är jag glad för den amning vi haft, fast nu är det jobbigt. Jag har fått amma på morgonen idag och igår för brösten varit sprängfyllda, men det känns tyvärr inte som en bra lösning för oss. Hon är som tokig ett par timmar efter amningen och vill bara ha mer och mer. Jag tror tyvärr att för hennes skull är det bäst att sluta helt så hon vet att det inte är lönt att slita och dra, det kommer ingen mjölk ändå. Hur som helst så har du ju rätt i att vi har haft det mysigt och det är ju positivt. Och jag får se till att vi kan ha det mysigt på andra sätt i fortsättningen!
Skrivet av    Trulsa

Ja, visst har du

rätt! Om bara detta får sätta sig och hon slutar gråta efter bröstet så tror jag inte jag kommer sakna amningen så mycket, bara minnas det som något positivt. Men just nu är det jobbigt när hon gråter efter något man skulle kunna ge henne... Men som sagt - för oss är det rätt beslut. Usch - att man är så blödig när det gäller ungarna! (Fast det är väl naturligt)
Skrivet av    Trulsa

Artiklar från Familjeliv