Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är rådvill

Skrivet av osäker
har en bebis född i juni 05 o är nu gravid igen i v 5 tror jag. Detta är helt oplanerat ojag vet inte vad jag ska göra. Samtidigt som vi ska ha flera barn så hade vi inte tänkt det så tätt.. Snälla berätta vilka fördelar/nackdelar finns det med att ha tätt mellan barnen. Känns som om jag inte får njuta o låta lilla 05:an vara liten, känns som om hon får bli stor så fort..samtidigt ska vi ju ändå ha flera barn,ska vi ta bort detta o försöka skaffa ett till om ettel två år, det känns med fel..
Svar
kan bli hur bra som helst
Jag har tre barn som det är18 månader emellan alla tre vårat första var planerat men inte de andra två ( inte heller det fjärde vi väntar) men jag har tyckt att det har fungerat väldigt bra att det är så tätt. Passa på och njuuuuuut av varje sekund av eran nyfödda jag lovar att det fungerar om man vill och är säker på att man orkar. (det kommer en dag då de blir äldre och den kära syskon kärleken kickar in *skrattar*) Men det spelar ingen roll hur många år det är emellan dem \"kärleken\" kommer iallafall. Om ni känner att det kan fungera och att det inte sätter för stor press på erat förhållande tycker jag att ni skall satsa. Kram och lycka till till vilket ni väljer
Skrivet av    sara med 4:e på väg
Hon blir inte alls stor
Jag hade 2 små när jag fick mina tätt. Det går att fortsätta ha den första som liten, det hade jag och det kändes väldigt bra. När jag ammade lillasyster så fick storasyster en flaska välling. Och jag kallade inte heller tjejerna för \"stor\" och \"liten\", utan jag sa och säger alltid \"syster\".
Skrivet av    Lena_O
Klart det kommer gå bra!
Mellan mina är det tretton månader, o du ska veta vilken stor glädje de har av varandra! Det syns lång väg hur mycket de älskar varandra (visst, det blir gnabb ibland, men det blir det väl oavsett hur långt det är mellan dem). Gör inte abort om du absolut inte är tvungen till det, du kommer att ångra dig! Och förresten, vad är det som säger att du kommer bli gravid igen om ett par år? Titta på den son/dotter du har o tänk på att det blivande barn du bär inom dig kommer att bli lika ljuvligt! Skulle du vilja vara utan det barn du har nu? Då vill du inte vara utan det du har i magen.. Det blir två blöjbarn, det blir dubbelt så mycket kläder när man ska ut osv. Men det är så många fördelar också, de har sån stor glädje av varandra! De kommer aldrig minnas hur det var innan lillasyster/bror kom till världen, utan alltid vara tillsammans. Du slipper mycket av den första syskonavundsjukan. Ddessutom, du klarar det! Kan jag så kan vemsomhelst, jag lovar.. Lycka till o många kramar!!!
Skrivet av    Norpisen bf 2/2