Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Gäsp

Skrivet av Ica
vet inte om jag ska skriva här eller på sömn, men stannar för att göra mitt inlägg här eftersom jag antar att det är amningen som är orsaken till våra sömnlösa nätter.
Fyra nätter på raken har lilltjejen 6 mån nu vaknat varje timme. Ibland kan jag gunga henne till sömns och ibland (varannan gång) snuttar hon sig till sömns. Jag måste ärligt säga att jag inte orkar, igår hade jag sån huvudvärk att jag spydde.
Sova på dagen går inte eftersom hon sover max en halv timme i stöten och samsova, ja inte är det någon sömn för mig! Hon tar inte napp.
I natt tog pappan de gånger som hon inte skulle snutta och det hjälper ju, jag vaknar ändå men behöver inte gå upp!
Jag skyller på amningen för storebror som är flaskbarn vaknade 1 gång per natt upp till 6 mån och sen sov han hela nätter. Om han vaknade var det bara att plugga in nappen.
Minst 2 ggr per natt har hon alltid vaknat och ätit och det kan jag väl ta, men 10 ggr????
Det kan ju hända att det ät tänder på g eller annars ngn utveckling. Tidigare har hon också haft kassa nätter, men då bara två på raken.
Är det bara att bita ihop och se glad ut eller har ni tips?
Hon har ätit lite mat sen hon var 4½ mån och jag har bra med mjölk och hon äter ordentligt om hon ammar på natten, så hungrig är hon ju inte. Det är väl som min man säger att "han förstår henne". Han skulle ockå vilja ligga vid bröstet hela natten...
Svar på tråden: Gäsp

Mina barn...

...har haft sådan perioder när det hänt något i deras utveckling eller vid förändringar i deras vardag. Det har dock gått över på någon vecka - eller osm mest två. Det har fortsatt även efter att de slutat amma, förresten... Femåringen kommer fortfarande trampande in till vår säng när han inte kan sova.
Skrivet av    NenNa m E 040110 + -98, -00

Ja visst,

hoppas att det är så. Vi har faktiskt varit på en veckas resa och nätterna efter det har hon krånglat. Undrar om de inte gjorde en lobotomi på mig på bb när jag inte kopplat ihop resan och oron... eller så får jag skylla på SÖMNLÖSHETEN! Annars tycks flaskbarnen sova bättre på nätterna, de är väl mättare och får inte någon gosstund vid börstet. Jag längtar faktiskt efter en hel natts sömn, det här är mentalt inte bra för mig...
Skrivet av    Ica

Ta ledigt...

..en natt! Ta in på hotell, sov i gillestugan eller hos grannen! Din dotter kommer inte att må dåligt av att få rå om sin pappa helt och hållet en natt - och du kommer att känna dig som en ny människa om du får sova ut ordentligt! Kram!
Skrivet av    Nen Na

Artiklar från Familjeliv