Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vilket är bäst och varför? (Datortid)

Skrivet av A
Om man ska ha begränsad datortid, är det då bättre att ha säg 30 min varje dag som man inte kan flytta med sig om man inte använder dem eller att man kan om man vill spara sina minuter och sitta flera timmar en helg istället?
Och hur är det med er vuxna, har ni också begränsad datortid? Sambon som inte har så stort "behov" och definitivt inte är Aff-beroende tycker säkert det är ok och rättvist, men jag tycker att nån fördel ska man väl ha av att vara vuxen...
Sambon tycker inte man ska kunna spara, men jag tycker tvärtom. Det är ju inte så kul att starta Sims t.ex. och inte hinna spela just nåt.
Svar på tråden: Vilket är bäst och varför? (Datortid)

Om man fixar att göra bok..

Vi som har tre dataspelande barn skulle aldrig fixa att föra bok över sparade timmar hit eller dit. Det allra enklaste systemet för att begränsa spelandet vore för oss att bestämma vissa klockaslag då datorn och tv-spelet ska vara avstängda. Men, hmm.. förhandlingarna fortgår, kan man säga. *ler snett* 1 hel timme varannan dag då? Som inte går att spara, kan det vara nåt för er? När vi hade spelfria dagar ingick det att de vuxna inte heller fick sitta vid datorn. På kvällen när barnen gått å lagt sig hände det att jag blev sur om sambon satte sig vid datorn, för trots allt (jag är själv flitig internetanvändare) så var det rätt mysigt att ha vissa kvällar då vi bara satt tillsammans framför tvn eller låg i sängen och läste, istället för att turas om att sitta med blicken in i dataskärmen.
Skrivet av    sisla

mer på lediga dagar

Hos oss har vi max en timme på vardagar och max två timmar på lediga dagar. Man kan inte spara tid från en annan dag. Många har ju ett system där man kan tjäna in datortid genom att vara ute och röra på sig. Det verkar rätt vettigt, tycker jag, även om vi inte provat det själva. Vi har ingen begränsning för oss vuxna, vi får nog av datorer på jobbet.
Skrivet av    Elin S

Hos oss

Har vi dator/speldag för våra små killar som är 8 och 9 år. Då får de spela till 20:00 med avbrott för mat. Har de skolarbete på datorn så räknas inte det. Ibland får de spela en stund efter att de varit med på någon idrottstävling och är trötta. Jag använder datorn för mitt plugg så jag kan inte vara utan.
Skrivet av    bettis

Artiklar från Familjeliv