Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Precis vad jag har misstänkt..

Skrivet av Anonym
och nu är vi där och sämre kommer det bli också tror jag.

http://www.aftonbladet.se/vss/kvinna/story/0,2789,694382,00.html

Undra hur lång det får gå bara innan det det krävs åtgärder.
Svar på tråden: Precis vad jag har misstänkt..

Det lär väl bara bli värre...

...ända tills alla föräldrar där ute rycker sig i kragen och börjar engagera sig i sina barns nutid och verklighet istället för att antingen skita i barnen och prioritera sina egna liv och sin egen situation, eller inbilla sig att de verkar för sina barns framtid genom att slita häcken av sig på jobbet för att tjäna pengar och därigenom inte hinner/orkar engagera sig i hur det egentligen går för barnen i skolan och/eller fritiden för den delen. Enligt min egen ödmjuka åsikt, alltså...
Skrivet av    Storugglan

Jo..

tragiskt nog verkar det vara så. Det har du helt rätt i. Fast det som stör mig något är att den allmänna åsikten idag ändå är att det drabbar bara killar och det gör inget...eftersom dom är av just könet killar. Jag tycker det är beklämande om halva befolkningen har stannat eller håller på att gå bakåt i utvecklingen och ingen tycker dessutom att man ska göra något.
Skrivet av    Smålandspappa

Svarade dig ju på För och Emot

Visst är det oroande. Dvs, det mest oroande är väl att detta inte tycks anses vara värt att göra något åt från ansvarigt politiskt håll.
Skrivet av    Christopher

Sant...det är facinerande..

hur många sombara rycker på axlarna. Frågar jag här i min omkrets så är uppfattningen densamma...alla bara rycker på axlarna. Tydligen är barn av manligt kön inte värda att satsa på och då är det inte undra på om det går allt sämre för pojkar/män. Och inte heller så förvånade om fler och fler killar då hamnar utanför lag och ordning och istället står för mer och mer våld och annar elände. Där hjärnan tar slut tar nävarna vid tyvärr. Men men..på något sätt känns det som om ordspåket \"en bra karl reder sig själv\" tydligen gäller mer än någonsin.
Skrivet av    Smålandspappa

Det stämmer...

Det artikeln handlar om stämmer. Men det märkliga är att trots att många killar struttar runt i skolan, inte bryr sig osv, ärdet ändå de som sedan får högstatusjobben. Märkligt!
Skrivet av    Pappa Emil, lärare

Det är väl inte så märkligt...

dom grabbarna som var med i den undersökningen har ju ännu inte hunnit ut på arbetsmarknaden.Dom män som har högstatusjobb idag är av den gamla generationen när kvinnorna fortfarande var hemmafruar. Blanda inte ihop äpplen och päron Tjejerna kommer förr eller senare att ta över arbetsmarknaden helt om detta fortsätter i samma takt. Killar kommer att vara HELT off framöver när det gäller att kriga om jobben, totalt chanslösa skulle jag vilja påstå. de flesta män kommer garanterat att vara förvisade till lågstatusjobb. Det kommer ta lite tid att förflytta makten men som sagt det kommer svänga ordentligt här i Sverige och tjejerna kommer uteslutande att sitta på de flesta trumfkorten..ungefär som män gjorde för 10-20 år sedan innan jämlikhetsdebatten tog fart. Det skojiga i detta är att jag känner att vi håller på och gör samma misstag igen...fast denna gång håller det på att drabba det manliga könet.
Skrivet av    Smålandspappa

Fast det kan ju finnas andra skäl

Rent generellt är det väl så att flickor mognar tidigare än killar och vid en lägre ålder klarar bättre av att ta ansvar för att generalisera. I så fall klarar förstås flickorna bättre av dagens skola som till stor del bygger på att man skall ta ansvar för sina egna studier tidigt. Killarna klarade nog i så fall bättre av den gamla skolan där det var mera inrutat. Så småningom kommer nog killarna ifatt men om de får chansen till det med sämre skolbetyg återstår att se.
Skrivet av    Christopher

Javisst..

absolut...det är ytterligare en faktor och det finns även fler som givetvis har sin påverkan i det stora hela.Så sant så.
Skrivet av    Smålandspappa

Man är ju cool

(kastar håret bakåt och steppar lite mångång) – Killarna bryr sig för mycket om sitt utseende. De borde inte tänka så mycket på att vara så väldigt coola och inte bry sig så mycket om vad alla andra tycker. Vaddå, bah, jagöväsomjavill, typ
Skrivet av    Pappa AJ, han med Dottern aj

Artiklar från Familjeliv