Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Våra tjejer delar numera rum med varann!

Skrivet av cerlise

Och jag har hela tiden tänkt på hur det ska bli när dom börjar sova i samma rum fast i egna sängar men nu behöver jag inte oroa mig längre! Alltså det här går ju bara FÖR smidigt! Stora syster, 3 år, kan man resonera med och förklara att det är där hon ska sova mm och det har aldrig varit några problem. Lilla syster trodde jag skulle bli den svåra biten då hon alltid har sovit med oss föräldrar fast i egen säng tätt intill våran säng. Och nu har vi bara lagt tjejerna i deras sängar, läst en saga, pussat godnatt och sen gått ut och så har dom somnat utan någon som helst protest! Jag är faktiskt lite smått chockad. Jag trodde verkligen inte att det skulle gå så här smidigt och lätt. För lilla syster är det en ny miljö, ny säng och dessutom nya ruiner då vi har legat brevid henne för att hon ska kunna somna. Det var så för stora syster också att man var tvungen att ligga brevid henne för att hon skulle somna (som tur var tog det max 10-15 min innan hon sov) men när hon var omkring 2 år började hon somna själv i eget rum. Lilla syster är ju nu bara 1½ ; )

Och det bästa av allt! Inte bara att tjejerna somnar lätt + att dom sover hela natten deras rum så känner jag och sambon att vi helt plötsligt har fått en massa "frihet". Vi känner oss som ett par igen. Inga småbarn som sover mellan oss eller så...

Tänk att mina tjejer har börjat bli så stora! = )

Ni som inte har barn i erat sovrum, kände ni också att ni fick en massa frihet och ett "eget liv" när barnen sov i eget rum? = )

Kram,
cerlise
Svar
Ja
Vi sover i eget rum sedan Lukas blev ett år ungefär och det är såå skönt! Supermysigt :)
Skrivet av    Annika m R, L & N
På planeringsstadiet här...
Miina tjejer sover fortfarande båda två i vårt sovrum men vi planerar att under hösten flytta dem till eget rum. Jag hoppas att det kommer gå lika smidigt för oss som för er :-) Det jag mest ser fram emot när tjejerna flyttat ut är att kunna ligga och läsa en stund när jag går och lägger mig ;-)
Skrivet av    Tinalill m. B 0207 & V 0310
visst är det mysigt!
Man är nästan nykär på nytt ; ) Ett inre lugn har infunnit sig...
Skrivet av    cerlise
spännande!
Även om jag inte behövde göra en så stor grej av det så var man ändå lite smånervös över hur det skulle gå. Vem vill liksom ha en 10-åring sovandes brevid sig! *ler* Nä skämt åsido! Men nu är det bara så skönt att allt hittills har gått bra. Vilken frihet! ; ) Och JA...att läsa på kvällarna eller bara ligga och småprata med lampan tänd är bara så mysigt... = )) kram
Skrivet av    cerlise
Ja :)
Kan knappast bli bättre :-P
Skrivet av    Annika m Rebecka-02 & Lukas-04