Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ni som fött hyffsat snabbt

Skrivet av Fia_med_3
Jag har en fråga.
Jag har som sagt två pojkar som föddes på 5 respektive 2½ timme efter första kännbara värken (Uppenbarligen så känner jag inte av första öppningsskedet. Sedan kommer det som en kniv när jag redan är öppen ca 8 cm.) så det har ju gått ganska snabbt vid mina förlossningar. Nu är det ju så att jag och min man planerar ett 3:e barn, vi tänkte börja "köra" framåt jul. Nu till min fråga. Eftersom mina tidigare förlossningar har gått så fort, vid den senaste så hann vi precis in 1 timme innan han var ute, är jag ganska orolig inför kommande grav/förlossning. Jag vill inte föda barn hemma i hallen eller i bilen. Är det någon som har erfarenhet av att bli igångsatt för att slippa detta? Hur gick ni tillväga? Eller hur har ni tänkt om ni gjort på något annat vis?
Jag känner redan en stor längtan efter ett 3:e barn, men är skräckslagen inför att vi inte ska hinna in till förlossningen. I övrigt så har mina förlossningar varit väldigt positiva och bra. Det är just det här med tiden som oroar mig väldigt mycket. Vi bor dessutom 3 mil från sjukhuset i fråga så det tar en halvtimme att komma dit.
Svar
tycker defenitivt
du ska ta upp det med barnmorskan och verkligen förklara din oro att föda hemma är ju inte alltid så kul om man inte planerar det. kanske en igångsättning är det bästa för dig mina förlossningar har varit rätt snabba första 5 timmar andra 2.5 timmar och tredje 1och en halv timma. Nu planerar vi inga fler barn men om jag skulle ändra mig skulle jag nog prata om mina snabba förlossningar med barnmorskan sist hann jag ju bara in och krysta direkt. så nära var det.
Skrivet av    X-tjejen Halvtätis
Jag lika så
Jag funderar lika som dig....jag väntar mitt fjärde barn och har haft snabba förlossningar. Den andra tog 45 min och den tredje tog knappt 20 min. Så nu funderar man hur det blir denna gång....? Jag har 6 mil till Förlossningen tar med olovlig körning ca 40 min. Kan man bli igångsatt? Jag har alla gångerna fött förtidigt dessutom mellan 3-4 veckor.
Skrivet av    Cateye
Det är det
som jag vill undvika. Alltså att bara hinna komma innanför dörrarna på sjukhuset och krysta. Det var lite så det kändes senast. Jag vill ha lite lungn och ro innan känner jag. Tack för ditt svar. När det väl blir aktuellt så ska jag definitivt ta ett snack med BM om detta, men det är skönt att höra era erfarenheter och tips. *kram*
Skrivet av    Fia med grabbarna
Oj!
Hann du in senast? Anledningen till att jag frågar är att jag dessutom har en kompis som nästan har fött i bilen, och det lät inget vidare heller ;) Jag har fött på bf och två dagar efter bf, så jag tror att man kan få bli igångsatt någon vecka innan. Jag vet inte hur dom ställer sig till dig när du fött tidigare av dig själv. Kanske vill dom undvika att starta en förlossning i v.36? Vet inte men hör med din bm. *kram*
Skrivet av    Fia_med_3
Jag blev igångsatt
med tredje barnet på egen begäran. Jag blev igångsatt 2 dagar före beräknad tid och stannade på avdelniningen tills förlossningen började på..Sedan vattnet gick fick jag flytta över till förlossningen och när jag gått dit så började fantomvärkarna..inom en timme är barnet fött. Jag födde vårt andra barn hemma i sovrumsdörröppningen efter ca 50 minuter från första värken. Jag rekommenderar varmt att bli igångsatt om man har snabba förlossningar.
Skrivet av    Anne med Albin + 2 till
Jag
har haft en del snabba förlossningar...första tog 2½ timme från första riktiga värken och den andra 1½ timme varav 10 minuter inne på förlossningen...Inför trean kände jag också lite panik oh trodde jag skulle få föda hemma i hallen. Men efter att utrustats med litet \"akutkit\" med plasthandskar osv och pratat igenom det hela med min bm så vart jag lugnare. Vi bestämde att vi skulle åka vid första känning + att många sa att just trean kan vara en luring...och det var min lilla trea också. Han tog 3 tim och 2o min innan han kikade ut. Han tog alltså längst tid på sig :) Så att det gått fort tidigare _behöver_ alltså inte innebära att trean gör det :) Lycka till!! Lyka
Skrivet av    *Magda*
Jo in och upp på ...
förlossnings\"bordet\" två (kanske tre, oense med mannen om det) krystvärkar och sedan var lilla Lilja ute.
Skrivet av    Cateye
Tack =)
Skönt att läsa om någon som har erfarenhet av det. Jag ska ha det i minnet inför nästa grav/förlossning
Skrivet av    Fia med grabbarna
Nej,
min BM sa det om det tredje barnet till mig också. Men jag kommer nog inte chansa tror jag. Även om jag ännu inte är gravid (vi ska börja jobba på det i dec) så känns det skönt att ha beslutat sig innan om vad jag vill göra. Tack för att du delade med dig av din erfarenhet.
Skrivet av    Fia med grabbarna
Min 3:a
föddes inte lika fort som andra barnet! Mitt första barn föddes 10 timmar efter vattenavgång och första värk. Andra barnet tog det 3 timmar från vattenavgång men 2½ timma från första värk. Med 3:e barnet så var jag lite orolig att det skulle gå fortare och att det skulle starta mitt i rusningstrafiken eller värsta snöstormen (hon är född i februari) Jag pratade lite med min barnsmorska men vi bestämde att åka så fort som möjligt utifall att, visste iof att 3:an kan vara en luring. Denna förlossning startade med värkar och dem var så svaga och gjorde inte särskilt ont, men det startade mitt i rusningstrafiken och jag vågade inte chansa. Så vi åkte in och visst var det på gång, men denna gången tog det 5 timmar från första värk. Men hade jag haft ännu snabbare förlossningar hade jag nog eventuellt viljat bli igångsatt. Lycka till! Kram!
Skrivet av    Anna m. Victoria, Emma & Linnea
Men hur var det möjligt?
Om hela förlossningen tar 45 minuter och 20 minuter, och det tar minst 40 minuter att köra dit, är det ju omöjligt att komma in i tid!?
Skrivet av    Kristin
Förstår ditt tänkande
Jag har haft rätt snabba förlossninger. 1. 4,5 timmer från första värk, inkommande till BB med krystvärkar. 2 & 3. 4 timmar från första värk, med en halvtimmes väntande mellan barnen (tvillingar) 4. 3 timmar och 15 min från första värk 5. Helkonstigt, fattade inte att förlossningen var igång då det var som vanliga förvärkar. Fattade det först vid en stark värk medans jag var hos läkaren på em, körde direkt till sjukhuset (30 minuter), 5 minuter efter jag kom in till förlossningen var hon ute -50 minuter efter jag fattade att det var på gång. 6. Kännde presis som du, vågade inte lita på att jag skulle hinna in. Tar ju 30 minuter att åka också. Efter mycket om och men beslutades att jag skulle få komma in på dag 40+0 (altså dagen efter BF) om jag var på gång kunde de sätta i gång mig. Så blev det. De tog vattnet och sedan satte de dropp. Men, även om jag tycker jag fick en rätt så bra förlossning där jag hann med alla delar, så vill jag inte göra om det. Det gjorde mycket ondare än de andra. Förra var ju nästan smärtfri, men denna var jobbig! Och inte var det så snabbt heller, är osäker, men tror det tog en 4-5 timmar sedan de tog vattnet. Nu är jag förhoppningsvis på gång till att bli gravid igen (efter 2 missfall) och tror att jag skall lita på naturens gång denna gång...
Skrivet av    Sölvi med 6 barn
Oj, förlåt jag var lite otydlig
... jag menade att from när jag kom in så tog det 20 min.
Skrivet av    cateye