Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hba1c...

Skrivet av LoL
... 6,1 !!!!

Nu har Liam snart haft diabetes i ett år och så här bra har han ALDRIG legat. Till saken hör att han är ur sin remissionsfas så jag är såååå nöjd!!!

Hur ligger era barn? Liam fyller fyra år den 20-e sept.
Svar på tråden: Hba1c...

Hej...

...grattis till det fina Hba1c. Senast vi var på Diabetesmottagningen så låg barnen, om jag minns rätt nu, på: Svante 4,7 och Tyra på 5,0, eller om det var tvärtom. Båda har haft diabetes i drygt 2,5år, men har fortfarande en del egen produktion. Visst är det härligt när barnen ligger bra:) Hälsningar Cecilia
Skrivet av    Cecilia m -01, -03 och bf 2/10

Oj

4.7 då måste hon ju vara låg ganska ofta efftersom en frisk ligger på 5:kan de vara så du har svängt på siffrona???? å de ska vara 7,4?????
Skrivet av    smurfan

Välldigt bra

Han låg :) Tror samuel hadde 7,7 sisst vi kollade
Skrivet av    lena å samuel

Vad är det?

Hmm...visste inte ens vad det betydde! Men nu har jag kollat å såg att det är nåt medelvärde som kollas på läkarbesök. Eller kan man kolla själv? Vi har i och för sig träffat läkarn ett par gånger sen diagnosen, men ingen har pratat om nåt sånt!
Skrivet av    mor till fem...

Josefin har

haft rätt bra hba1c. Hon har haft diabetes i snart tre år och hennes allra sämsta hba1c var 6,4 tror jag. Vi har i alla fall aldrig varit över 6,5. Hon har ingen egen produktion kvar sedan ett och ett halvt år ungefär.
Skrivet av    Ingrid med Josefin -00

6,2...

...var det senaste, vilket också var det bästa hittills. Arvid fyllde nyss 5 år och har haft diabetes i 4 år. I början låg Hba1c länge mellan 7 och 8, men sedan ungefär ett år tillbaka har det legat bättre och sjunkit stadigt. Hoppas på att komma under 6 så småningom. Jag minns inte när han kom ur remissionen men jag tyckte nog det blev bättre värden när den var över.
Skrivet av    Gunilla

Nej, det ska vara 4,7:)

Och Tyra har bara haft 2 känningar under heka sin tid som diabetiker (dvs drygt 2, 5 år) Hon brukar sällan ligga under 4,5 i blocdocker och inte heller över 9. Hon ligger nästan jämt runt 7. Likaså Svante. Men snart är det infektionstid och då brukar värdena bli lite högra och vid maginfluensa tiderna lite lägre. Kram
Skrivet av    Cecilia med Tyra & Svante

nu har vi tagit

Hba1c och det var 7,1! hade 6,7 förra gången och det var det lägsta vi haft sen debuten. Annars har Celine legat på över 8 och har varit över 9 en gång. Trodde inte att det skulle bli så bra denna gång då jag tycker att vi hadt mycket höga värden som jag inte får nån koll på. Men vi ska fördela om Levemiren så det blir mer till middan och mindre på morgonen. Celine är 9,5 och haft diabetes 7 år nu 2/10, så då blir det glass i stora lass!!
Skrivet av    .Carina

Artiklar från Familjeliv