Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Habbo hotell

Skrivet av TheresS
Hej!
Min 9-åriga tjej är sur för att jag inte direkt gav mitt medgivande till att låta henne registrera sig på habbo hotell. Jag begriper inte riktigt vad det är. Kan någon här med mer insikt förklara? Är det något för så unga barn? I deras info står det att det lämpar sig för ungdomar 14-20 år. Jag trodde först detta var ett slags datorspel, men det kanske är ett slags chatt? Är det så?
Svar på tråden: Habbo hotell

det är en community

Kollade hemsidan. Det står ju i fetstil att man ska vara 14 år för att använda sidan. Tycker du ska hålla på det, om inte din tös har nån väldigt bra motivering till varför hon ska registrera sig där. De flesta är förmodligen äldre än hon, risken är att hon utsätts för mer avancerade meddelanden och personer än vad som är lämpligt för en 9-åring. En community är som ett ställe på internet där man får en personlig sida där man presenterar sig själv, sen finns det olika mycket funktioner på olika sidor, en del ställen har dagboksfunktioner, klubbar osv. Men det är liksom som AFF, bara det att kontakterna oftare är fokuserade på att skriva meddelanden direkt till folk, i gästböcker osv -och inte som här att man diskuterar olika ämnen på olika snack (även om det kan vara så också). Det kan också finnas chat, dvs möjlighet att prata/skriva direkt till någon i real-tid liksom.
Skrivet av    sisla

Jaha,

det där med community låter lite väl avancerat. Min 9-årings motivering till att registrera sig är att kompisen redan är registrerad och de vill springa runt och prata med sina gubbar tillsammans där inne. Men det är nog inte så lämpligt. Tack för ditt svar!
Skrivet av    TheresS

bättre förslag

Om inte din dotter och hennes kompis redan är medlemmar där, så föreslå att de registrerar sej på Hogwarts istället. Det är en community som riktar sej till barn i den åldern. Där finns massor av saker att aktivera sej med, och många olika forum att snacka i. Dessutom finns det ett flertal engagerade vuxna som håller koll och ordning. http://www.hogwarts.nu
Skrivet av    [mia]

Bra tips!

Jag ska tipsa barnen om det! Tack.
Skrivet av    TheresS

Artiklar från Familjeliv