Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad gör man egentligen med en 1,5-åring?!

Skrivet av Lina
Jag är föräldrarledig med mitt barn och jag vet inte riktigt hur jag ska aktivera honom om dagarna. Han är väldigt aktiv. Jag är tyvärr lite dålig på att gå ut med honom, han leker av sig ungefär 1-1,5 timme på lekplatsen varje dag, men jag tror inte att det räcker.

Vad har ni för förslag? Rita går inte för han ska bara äta av kritorna...
Svar på tråden: Vad gör man egentligen med en 1,5-åring?!

Våra roligaste aktiviteter

Oj, det finns mycket att göra. Här kommer lite av mina idéer. Fingerfärg är kul Läsa eller gå till biblioteket och låna böcker. Sjunga. Musikrummet har ett roligt rörelse-sång material med bok och CDskiva \"Klara, färdiga Gå\" Kolla om det finns någon öppenförskola där du bor eller barnrytmikgrupp, barngympa el. dyl. Mata ankorna är ju en höjdare så här års. Bygga koja över två stolar och lysa med ficklampa. (Det gjorde vi varje dag i ett halvår...)
Skrivet av    Mifflan

Gå ut

De lär sej massor ute, jag tror inte heller 1-1,5 timme om dagen räcker. Två timmar på förmiddagen och en timme på eftermiddagen om man inte har något annat inplanerat. Gå på promenad i hans takt med fruktpaus på någon mysig bänk. Öppna förskolan eller kyrkis är bra så både du han han får träffa andra. Sen är det ju jättekul att få hjälpa mamma med allt hon måste göra om dagarna, laga mat, stoppa tvätt i tvättmaskinen, sopa golv... när man är 1,5 kan det också vara kul att sortera grejer, lägga fina saker i burkar. Tycker han om duplo? Mitt bästa förslag är dock att gå ut mer om dagarna och göra honom mer delaktig i hemarbetet.
Skrivet av    -Majsan-

Låt honom äta

under försutsättning att de är giftfria, så klart... Om han får äta ett tag så tröttnar han på det och börjat snart måla, vår tjej var iaf så :-) Annars så tycker jag att den här åldern är underbart rolig - man kan göra precis vad som helst och allt är kul! Gå på museum (vilket som helst) gå ut och sakta-promenera fingerfärger baka bullar/bröd/tårta hjälpa till med tvätt/städ/bädda gå ut i skogen och ha fika med leta upp park med djur att klappa sparka boll gå till simhallen Äsch, nu kommer jag inte på mer bara för det... Uteaktiviteter är väl det som gäller mest, speciellt om barnet är ganska aktivt.
Skrivet av    Josefine *Junia&Mio*

Våra dagar

Jag har varit hemma under många år med mina barn, de är stora nu. Vi gick på öppna förskolan några gånger varje vecka och lekte ute varje dag. En dag i veckan gick vi på badhuset, det var en absolut favoritsysselsättning, biblioteket var en annan favorit. I övrig bestod \"stimulansen\" mest av att barnen var delaktiga i det jag gjorde. Det gjorde att allt tog längre tid, men hellre att tvätten tog dubbelt upp med tid, än att jag skulle stressa igenom den för att sedan använda tiden till att sysselsätta barnen. (När de var två så sysselsatte de dock varandra väldigt mycket). Så varje dag gjorde vi någonting, tvättade, bakade, handlade, städade osv. En normaldag såg ut ungefär så här: Frukost Öppnaförskolan eller badhus/bibliotek 2-3 timmar Lunch Vila och sagoläsning Utelek 1 timme Mellanmål Tvätt/bakning/Städning Laga middag Äta middag Kvällning Nattning
Skrivet av    Sofia*