Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hjälp mig, någon

Skrivet av Chriss
Min son blir 14 månader imorgon - HAN GÅR INTE ÄNNU!?!
Han ställer sig inte ens upp själv. Vad gör jag/vi för fel? Vi tränar varje dag genom att ställa lillgrabben vid v-rumsbordet. Han verkar inte vara direkt intresserad av att lära sig att stå, han sätter sig på rumpan nästan direkt...
Vad ska jag göra? Vad kan jag göra?
Svar på tråden: Hjälp mig, någon

Ta det lugnt!

Killen är inte så gammal ännu så det är inget att haka upp sig på! Låt honom få en chans att vilja prova när han är redo. Du behöver inte \"träna\" varje dag. En vacker dag snart kommer han bli nyfiken och fixa det själv i stället. Men är du orolig så tycker jag du ska kontakta BVC så kan dom lugna dig där och berätta att det inte finns någon gyllene månad som barn ställer sig upp och går :) Njut du av hans födelsedag i stället och ha roligt med honom! Kram!
Skrivet av    Lotta

Min tjej lärde

sig gå när hon var 17 månader, inte en vurpa utan stadig på benen. Och hon lärde sig precis ställa sig upp runt 12 månader. Vi tränade inte alls, hon vari nte intresserad, har aldrig hoppat i knät så där som en del barn gör, utan hade gummiben. Nu är hon snart 4, inte ett dugg efter de andra barnen så ta det lugnt, men hör med bvc om du är orolig.
Skrivet av    -Selma-

Jag gick inte ett enda steg

förrän jag var mer än 18 månader... men då var jag desto mer stadig än de flesta som börjar tidigare - och nu har jag inga som helst problem att gå ;0) Vad du ska göra? Ta det lugnt! Han kommer att resa sig upp o gå när han är mogen för det. Orolig skulle jag inte bli förrän han närmar sig två år och inte ens verkar intresserad.
Skrivet av    Siv m. D&S

kryper han?

Du behöver inte ha någon panik eller stress över det än. Min dotter gick när hon var 17 mån + en vecka. Jag har aldrig hört talas om att någon bebis inte kan gå efter två års ålder. Jag har för mig att jag läst att genomsnittet går vid 14 månader men det betyder ju inte att det är något fel på dem som inte kan det. Mitt råd är att uppmuntra honom till att gå genom t ex använda en boll och leka med. Annars var lugn fram till han närmar sig 18 månader.
Skrivet av    Pan

Artiklar från Familjeliv