Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jobbigt

Skrivet av arolina med Olea
Ibland slår det mig; jag har en liten tjej med RMB.... Hon är bara lilla Olea som gör otorliga framsteg hela tiden. Jag tänker inte på hennes RMB. Jag har aldrig tillåtit mig själv att sörja att hon faktiskt har ett rörelsehinder och allt annat som kommer med det. Och det har nu kommit ikapp mig.
Har kommit i en period där allt bara känns jobbigt. Men jag har ju inte riktigt tid att känna så, för jag måste fixa och dona med alla läkarbesök och allt annat.
Tack för att jag fick skriva av mig, och för alla bra tips ni delar med er av...

// Carolina
Svar på tråden: Jobbigt

Viktigt ge sig tid att sörja

Läste nedan att Olea är tvilling så jag förstår att du har mycket omkring dig. Jag fick en tid att sörja för mig själv, barnet och hur handikappet skulle påverka hela familjens liv för beskedet om rmb fick jag i sjunde månaden. Sen har det väl varit uppåt för det mesta...jobbigt med operationer bara...För oss har det kommit in i en \"annan fas\" nu när dotter är tonåring, nu handlar mycket om tankar om hur hennes liv ska bli som vuxen. Vet att andra mammor med handikappade barn fått stöttning av barn.hab. genom deras kurator, kanske kan du prova det?
Skrivet av    vittosvart

Så känner av jag

Som du beskriver läget känner även jag som lever med rmb ibland. För det mesta fungerar allt bra och jag tänker inte så mycket på mitt handikapp. Men så kommer en sån där jobbig period då jag har ständiga stomiläckage eller en mage som krånglar och då håller jag på att få spader. Men de här jobbiga perioderna är för min del rätt sällsynta och de bra tiderna domnierar helt mitt liv. Med dina positiva inställning kommer lilla Olea att få en bra barndom och ett bra liv tror jag och jag ser fram emot fortsatta berättelser om ert liv tillsammans.
Skrivet av    peter56

Tack!

Tack för era svar. Ibland känns det inte helt tillåtet att känna såhär. Tack och lov är dessa stunder ytterst få. Men med tvilllingar, varav en som är handikappad så känns det tungt mellan varven... Måste kanske bara tillåta mig att känna så. Tyvärr är kuratorn på hab helt usel så hjälp får jag söka på annat håll. Kram på er!
Skrivet av    Carolina