Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vi vill ha ett barn till....

Skrivet av Anonym
Har två stycken med 24 månader mellan och yngsta är nu 13 månader. Det har fungerat toppen med våra barn, och den äldsta har varit supersnäll mot sitt syskon.

Jag studerar. Är klar januari 2008 om jag inte har några uppehåll. Nu är det så att vi vill ha ett syskon och gärna innan jag är klar med studierna. Men egentligen vill vi vänta lite, och börja göra försök maj 2006. Men nu har vi hört flera på kort tid som säger att just ålderskillnaden 2,5 - 3 år är jättejobbig. Vad säger ni kloka?

Jag personligen skulle inte tycka det var helt fel med en bebis nästa sommar, men samtidigt är det roligt att hinna plugga klart lite till? Ge oss tips och råd.
Svar
vi har 2år 8 mån
mellan vår stora tjej och lilla kille, och det har varit TOPPEN! Storasyster minns inte att hon varit själv, vilket jag tror har varit en fördel, det har nästan inte varit någon avundsjuka alls...Jag är faktiskt förvånad, tycker det varit mycket lättare än jag kunde tänka mig. Ålders skillnad på 4 år har en vän till oss, det har varit tufft för dem, jätte avundsjuka mellan tjejerna. Men igen, det finns ju inga regler för sådant här, alla barn är ju så olika...
Skrivet av    längtar efter nr3, bf 24/4
Jag har
3,5 år mellan 1 an och 2 an ingen svart sjuka men lite för långt tycker jag. Mellan 2 an och 3 an har jag 19 mån super bra ingen svartsjuka och de har verkligen varandra. Mellan 3 an och 4 an har jag också 19 månader som tidigare super. Mellan 2 an och 4 an är det lite över 3år och han är den som älskar bebisen (4 an) mest. Så följ dit hjärta syskonsvart sjuka har mer med barnen en deras ålder att göra. Lycka till.
Skrivet av    L med fyrklövern