Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Deltid på dagis om sm är mammaledig??

Skrivet av Stardust74 med härliga Tomas
Hej! Ni som är så kloka.... Min styvson bor hos oss varannan vecka. Jag har just fått barn med min man, är därför mammaledig. Nu vill dagiset mena att min styvson bara ska få gå deltid under våra veckor eftersom jag är hemma, medans jag påstår att det inte kan vara så eftersom jag inte är hans förälder och det faktum att jag har fått barn inte kan ha nåt med hans förskoletider att göra. Vet ni vad det är för regler som gäller med sånt??

Bor i sthlm om det har nån betydelse.

Tacksam för hjälp!
Svar på tråden: Deltid på dagis om sm är mammaledig??

Gäller endast vårdnadshavare

Är pappan hemma och f-ledig får barnet bara vara 15 timmar (eller vad som nu gäller hos er), men om du är hemma så gäller \"business as usual\".
Skrivet av    Eva-Ley

Det gäller på folkbokföringsadressen

Vi har min sambos dotter boende hos oss varannan vecka och detsamma gäller oss. Kommunen bryr sig inte om ifall man är biologisk mamma eller inte. Vi bor också i Stockholm. Det är t.o.m så att hennes dagistaxa baseras på min och sambons inkomster eftersom hon är folkbokförd här. Vet att privata förskolor ibland gör en annorlunda bedömning.
Skrivet av    Pip m Noel

i nyköping

får man ha styvbarnen på dagis när man är föräldraledig...
Skrivet av    Mrs Cotton

Tack för svaren!

Stort tack för snabba svar, det var precis det jag trodde men ville veta om det var så. Tack!
Skrivet av    Stardust74 med härliga Tomas

Skolverket

Har just varit inne på skolverkets hemsida och läst vilka regler kommunerna ska följa. När man beräknar avgift för barnomsorg så räknas hushållets sammanlagda inkomst. För de sk 15-timmars barnen gäller följande: \"Barn vars föräldrar är föräldralediga har rätt till 15 minst timmar\" Du är inte din styvsons förälder och därför gäller inte detta dig. Däremot om din man är föräldraledig så gäller 15-timmars regeln. Dessa regler är uppsatta av skolverket och måste följas av kommunerna. Många kommunerna vet ej om dessa regler. Men de finns på skolverkets hemsida. Skolverket har även egna jurister som man kan be o få prata med. Kan vara bra att ha lite kött på benen innan man pratar med kommunen.
Skrivet av    AMA

Okunskap

Okunskap från dagis sida! Klart styvisen ska ha kvar sina timmar! Styvförälder är inte förälder på det sättet enligt lagen.
Skrivet av    Styvmamman

Artiklar från Familjeliv