Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Äta själv??

Skrivet av Orolig mamma
Är orolig för min kille på 1 1/2 år som inte vill äta själv. Han ska nu börja skolas in på dagis och jag är rädd för att han då inte får i sig någon mat. Dagispersonalen har ju helt säkert inte tid att sitta och mata som vi gör... Min kille är inte alls motiverad att äta själv och har aldrig varit särskilt intresserad av mat. Alla tips eller råd tas tacksamt emot!!!
Svar på tråden: Äta själv??

Antagligen kommer dagis att bli vändningen

På dagis beter sig barnen ofta helt annorlunda än hemma. Jag gissar att din kille kommer äta själv på dagis inom bara några dagar. Dels stimuleras de av de andra barnen och dels kommer han snabbt att fatta att om han inte äter själv får han vara hungrig! Det är samma sak med sovstunden på dagis. Som förälder tror man att ens barn aaaaaaldrig kommer kunna somna på en madrass på golvet tillsammans med en massa andra barn. Efter ett par dagar går det som tåget! När min dotter var 13 månader började hon på dagis. Efter bara ett par veckor kom personalen och sa att de var imponerade över hur fint hon åt själv! Jaha, var det säkert att de pratade om rätt barn...? Jag slutade omedelbart mata dottern hemma och hon klarade sig kanonbra!
Skrivet av    Birgitta, since 1997

Du ska se vad

dagis är positivt på att väcka barnens egen vilja till att göra saker. Dels så sitter man med andra barn i samma ålder och större som äter själva. Vilket triggar en att vilja göra lika. Sen brukar de flesta barn inte ha tid att vänta på sin tur och det är en enorm drivkraft. Så stressa inte. Det kommer att lösa sig där.
Skrivet av    Akleja

Artiklar från Familjeliv