Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Simmar/badar era barn med glasögon?

Skrivet av Vickan med Jonna & Jesper
Min tjej började simskola igår och ville ha glasögonen på, men det gick inte för de skulle ha ansiktet under vattnet. Och så blev det ju en del plask, såklart.
Hon var utan, men hon gillar inte det eftersom hon ser dåligt då.
Hur gör man???
Svar på tråden: Simmar/badar era barn med glasögon?

glasögon på.

Mina barn har glasögonen på. Det ända som händer är att man får kolla skruvorna lite extra, i alla fall när de simmar i saltvatten, de kan rosta. I somras köpte vi simglasögon till sonen, som var svarta i fram och silver på sidorna(han är ljuskänslig. Det gick bra, tyckte han, som ser under 0,1. Dottern som ser över 0,1 tyckte det var skit med simglasögon, man ser ju ingenting. Så det är olika hur man uppfattar saker och ting. Under vatten blir det ju automatiskt förstorad 25%, så lite hjälper det. Låt henne ha dem, hon vet bäst. De åker i alla fall inte av. Det har de inte gjort på mina barn.
Skrivet av    Gijo

Dottern badar utan

utomhus och i simhall men i badkaret vill hon ha dem på tills det är dags för tvätt och schamponering. När hon kommit upp ur badet tar hon oftast glasögonen före handduken - hon gillar inte alls när hon inte ser!
Skrivet av    -sl-

Neoprenband

Hej Min tjej badar alltid med sina glasögon på och vi hittade ett neoprenband hos optikern som man trär på så att glasögonen flyter på vattnet fall dr mot förmodan skulle trilla av. Men det är ju mer viktigt vid ute bad än i bassäng kanske.. Tips till semestern eller nästa sommar..
Skrivet av    Lena m 2S + T

Artiklar från Familjeliv