Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Billiga presenter?

Skrivet av CillaH
Hej,

nu har barnen blivit bjudna på tre olika kalas i helgen. Kul, kul MEN när det är jätteskralt i kassan vad ska man då hitta på för presenter?
Presenterna ska passa till: kille 6 år, tjej 8 år, tjej 9 år.
Alla förslag är välkomna.

När det är vuxna som ska få presenter brukar jag ge bort något hemgjort, typ en fin flaska hemkokt saft(med snygg etikett & kork), ett härligt hembakt matbröd (i en ny fin kökshadduk)el dyl. men det känns inte som någon bra idé när det gäller barn.
Svar på tråden: Billiga presenter?

Plantera ett frö!

Jag skulle ta en kruka, fylla med jord och låta barnen stoppa i valfri fruktkärna alt popcorn (som blir jättehäftig växt). Då har barnet/barnen själv varit med och \"tillverkat\" presenten. Skojigt att ge bort för en billig peng. Om du har en färgskrivare kan du skriva ut några brevpapper och sätta ihop med ett fint snöre. Tjejerna är väl i den åldern då detta borde vara aktuellt. Det finns färdiga brevpapper att bara printa ut fr¨ån internet. Dina egna förslag till de vuxna tycker jag är jättebra presenter! Det är ju både skoj att ge och få hemgjorda saker.
Skrivet av    Mia

Kan du säga hur

mycket pengar du ska lägga så kan man tipsa enklare.
Skrivet av    Löke

Nyfiken:

Lägger du alltså ett majskorn eller ett färdigt popcorn i krukan? Dum fråga... Lät ju kanonkul!
Skrivet av    Lotta

Majskorn

Det är bara att peta ner ett hårt majskorn eller popcornskärna (alltså sån\'t som man poppar). Jag gjorde det när jag var barn och jag vet hur fascinerad jag var av att det växte. Jag tycker än idag att det är jätteskoj när det frö/kärna man planterat börjar gro.
Skrivet av    Mia

Tack för svaret,

det måste jag testa!
Skrivet av    Lotta

Tja...

så lite som möjligt. =( Vi brukar köpa för mellan 50-100 kr till kompisarna - den här gången finns inte en chans att handla för 300 kr. Det är en helt oväntad utgift en tuff månad alltså...
Skrivet av    CillaH

Svårt..

HM har ofta billiga söta väskor, dom har väl även hårspännen och sånt, nyckelring, keps... Varuhus typ Maxi, Coop, även ÖB - har väl en hel del billiga grejer, hårgrejer till tjejerna, ficklampa till killen. Lycka till!
Skrivet av    Lotta

Jodå

Det finns mycket man kan fynda, saker som ändå känns värdefulla för barnen. Svårt på så kort tid, jag vet inte vad du har i närheten. Själv samlar jag ofta på mig sånt när jag hittar. Ex så köpte jag ett paket med ett dussin häftiga sudd på Maxi 10-kronorsmarknad. Såna sudd lägger vi i kalaspåsen, eftersom vi har ytterst lite godis. Några idéer: Glitterpennor, målarset och metallictejp finns på Biltema, bra för pyssliga barn. Mönstersaxar finns på Biltema och Clas Ohlson (4 st för 49 kr). Stoppur på C.O. för 49 kr, finns på andra ställen också. Nyckelring med projektorklocka och alarm på C.O. för 29 kr (det är fräckt att lysa upp med klockslaget på väggen och larmet är bra för att komma ihåg att gå hem i tid från kompisen). C.O. har även en spargris i porslin med färger, så man får måla själv (69 kr) och pyssellådor av olika slag. Vattentät pryl-förvaring i form av en haj eller nåt (sånt rör man hade om halsen när man skulle bada) för 10 kr på C.O. Nyckelringsficklampa finns på C.O. Jula, Teknikmagasinet mm (runt 50 kr, men finns som karbinhake med lampa på C.O. för 19 kr, tufft att ha på väskan eller jackan i vinter) Häftapparat, små miniräknare och sånt är också kul. Leksaker har de flesta så mycket av redan, så pysselgrejer eller tekniska saker som ficklampor, förstoringsglas och tidur uppskattas. Även av flickor! Gå in på deras hemsidor och kolla, där finns massor med kul. Jag handlar sällan kalaspaketen i leksakaffärer, oftare i dessa typer av affärer.
Skrivet av    Anonym

Tack!!!

Det känns som en sten föll från mitt hjärta. ;) Nu åker vi på CO i eftermiddag när jag hämtat bilen från verkstan och shoppar loss. =) Att jag inte tänkte på CO! Du har naturligtvis rätt, där har dom ju massor av billiga grejor som mina barn alltid vill ha. Tack än än gång.
Skrivet av    CillaH

Smart

Smart att ta med dig barnen, du kommer direkt att se vad de fastnar för... CO och andra såna ställen är inte det första man tänker på när man tänker barnkalas. Inte förrän efter ett tag. Numera är det lättare att planera kalasen, bara att ge katalogen till barnen och tillsammans titta ut presenterna i god tid. Kul att jag kunde hjälpa dig!
Skrivet av    Anonym

Vad är CO?

Vad är CO för affär? Var finns den?
Skrivet av    Nyfiken

Clas Ohlson

Orkade inte skriva ut det varje gång. Så, jag förkortade efter ett tag.
Skrivet av    Anonym

Konstigt

och tråkigt att du inte tackar för alla tips du fick. Jag försökte faktiskt också att hjälpa dig med förslag.
Skrivet av    Lotta

jamen

hon svarar väl på det hon vill. det där lät barnsligt.
Skrivet av    katarina

Inte alls barnsligt

Tycker faktiskt också att det är konstigt att det bara är vissa som blir \"tackade\" när de svarar på frågor och försöker hjälpa till. Visst, jag fattar att just ens eget tips kanske inte avr det man tänkt sig, men den som svarade har ju iallafall engagerat sig, och kommit med tips. Jag förstår dig Lotta, och jag håller med dig.
Skrivet av    anna

Tack Anna!

Skönt att du förstår mig. Menade bara att om man tackar den ena tycker väl jag att man även tackar den andre, sen får väl vissa tycka att det är barnsligt - det bjuder jag på!
Skrivet av    Lotta

Håller med er Anna och Lotta!

Jag håller med er båda, Anna och Lotta. Man kan ju tacka även om förslaget inte var så bra eller passande. Jag har märkt detta i flera inlägg, inte ens ett tack, bara \"det har h*n\" - kul svar! Man tappar ju faktiskt lusten att hjälpa till ibland.
Skrivet av    Eva

Härlig idé!

Den passar inte nu i helgen - men det ska jag absolut skriva upp! Jag tror att jag spinner vidare på din idé och låter barnen måla krukor (som jag sedan lackar) och plantera frön i. Det kommer ju att bli en toppenpresent till både mor- och farföräldrar längre fram.
Skrivet av    CillaH

Förlåt!

Det var inte meningen att göra någon ledsen. Jag var helt enkelt så \"stirrig\" att när förslaget som passade just nu kom så svarade jag på det. Det var alltså inte meningen att såra någon som jag nu uppenbart har gjort. Naturligtvis vill jag att vi ska fortsätta hjälpas åt här på aff och tipsa varandra.
Skrivet av    CillaH

Det blev...

... ficklampa + fin tejp till 9-åriga tjejen (dottern valde). Ritpapper + glitterlim till 8-åriga tjejen (dottern valde). Mulitiverktyg (tång/ficklampa/skruvmejsel/flasköppnare mm.) till 6-åriga killen (sonen valde). Allt inhandlat på Clas Ohlson under 15 minuter! Tack för dina förslag.
Skrivet av    CillaH

Okej,

bra då vet jag och nu känns det helt okej igen. Skönt att du hittade bra saker för billig peng.
Skrivet av    Lotta

Artiklar från Familjeliv