Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

oj oj vad nervöst

Skrivet av bejbis
På måndag kanske rosenskenan åker av. En liten fundering bara, hur kan det vara så olika behandlingstider för samma skena. I lund har barnen skenan i sex veckor och på andra ställen har jag hört att man kan få ha den i upp till tolv veckor
Svar på tråden: oj oj vad nervöst

Vi hade 12 veckor

Antagligen beror det på graden av luxation och även att olika sjukhus behandlar på olika sätt. I Stockholm har jag träffat mammor som haft 6 veckor och att de barnen fick sjukgymnastik under den tiden. Det fick inte vi och jag är själv förvånad över de olika tiderna/ behandlingarna. Jag frågade Myras läkare en gång och han sa att de hade 12 veckor för att de ville vara helt säkra på att det är läkt även fast det kanske hade varit ok efter 6 veckor. Vad härligt att skenan nu skall ha! Berätta gärna efteråt. :)
Skrivet av    Heidi & Myra

2 veckor

Ortopeden i lund sa till oss att höften oftast är på plats redan efter två veckor men att de hade kvar skenan i fyra veckor till för att vara på den säkra sidan.. Tycker bara det verkar konstigt att det kan varierar så mycket beroende på var man bor!
Skrivet av    bejbis

8 veckor

Min son hade von Rosen i 8 veckor. Men han fick skena bara \"för säkerhets skull\" då det klickade lite i ena höften och eftersom vi har lux i släkten. Längden på von Rosen-bärande är olika då graden av lus är olika. Träffade en mamma vars barn hade skenan i 6 månader, vi bor i samma område, samma sjukhus. Efter 8 veckor togs skenan bort och jag fick komma nära min lilla kille och jösses vad konstigt det kändes. En liten mjuk \"spagettibebis\", kändes läskigt och sååå underbart! :-)
Skrivet av    annasthlm

hrmmm

graden av LUX, inte lus... Sorry! :-)
Skrivet av    annasthlm

Artiklar från Familjeliv