Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

vila på dagen

Skrivet av monica m saga041026
hur ofta sover era små på dagen? när går man över från 2 gånger till 1 ? hur gör ni när dom ska somna?
Svar på tråden: vila på dagen

2 ggr per dag

Sara sover 2 gånger per dag, vaknar ung 06.30, sover sen mellan ung 10.30-12.00, sen brukar hon sova vid 16.30 igen, då i en halvtimme till en timme. Somnar sen för natten vid 21-tiden. Sover då hela natten till 06.30. På dagen sover hon i vår säng, vi brukar ligga brevid och hålla handen tills hon somnar, tar några minuer. På kvällen somnar hon i sin spjälsäng som står i vårt sovrum, sitter brevid sängen och håller henne i handen tills hon somnar. Det är nog olika när man går över till ett sömnpass. Kring ett-års tiden var det nog med Ida tror jag. Det brukar lösa sig självt, man märker när de orkar vara vakna längre och längre och då är det ju bara att hänga på och fortsätta leka tills de blir trötta.
Skrivet av    Lotten med Ida -01 och Sara -04

E sover

både fm och em. Hur passen ser ut och när är lite beroende på hur dagen innan varit och vad vi hittar på. Oftast blir det ett pass vid 10-12 och ett vid 15 och någon timme framåt (aldrig sova senare än 17!).
Skrivet av    Jonna m Elliot

De brukar bli två ggr...

om dagen. Ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen.
Skrivet av    Rebecca m. tre pojkar

en gång per dag

o då i vagnen under en promenad...
Skrivet av    mia_o_max

Jag har oxå

tänkt på när det skiftar. Min syrras dotter på snart 16 mån har ju sovit endast 1 g/dag ett tag nu iaf. Edvin sover 2 ggr, fm och em, c:a 1-1½ timme/g.
Skrivet av    M & Edvin-04+bf mars

Det brukar bli...

...så att han vaknar kl 6 påmorgonen... sen somnar han runt åtta och sover 1-2 timmar + att han sover runt en timme vid lunchdags.
Skrivet av    Trillian m Marcus04, Caspe02r o Saga99

Oftast

2 ggr om dagen. ca 1 timme åt gången. Men ibland blir det 1 gång per dag, typ 1 1/2 timme.
Skrivet av    Maja med Malte 030320 och Tore 041113

1-2 ggr/dag

Nyligen har Manfred börjat hoppa över förmiddagsluren och istället tagit en lur direkt efter lunch. Vaknar han tidigt blri det dock fortfarande 2 sovpass på dagen (förmiddag och sen eftermiddag). Rebecka gick över till en gång/dag runt 12 mån.
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

Kajsa sover 1 gång

normalt. Då sover hon i ca 2 timmar. Det brukar lösa sig själv med att sluta sova 2 gånger, vissa barn kan behöva lite extra knuff men barnet känner nog det själv. Kajsa slutade sova två gånger när hon va 10 månader (fyller 1 år om 6 dagar). På dagis somnar hon brevid fröken och här hemma somnar hon i vagnen ute, i famnen på mig eller brevid mig i sängen. Hon är oftast så trött att hon gärna somnar så fort blöjan är bytt och nappen kommer fram. OM hon är jättetrött eller sovit dåligt på dagen kan det hända att hon somnar en kortis till. /Nettis
Skrivet av    Nettis m töserna -00 & -04

En gång

har Alva kört med sen hon blev 11 mån ungefär. Det var inget vi bestämde, utan det var hon. När jag satte ut henne i vagnen för att sova förmiddagsluren (hon sover alltid ute i vagnen på dagarna) så vägrade hon helt enkelt, flera dagar i rad. Så sen dess sover hon bara en gång, mellan 12 och 14 ungefär. Som sagt, när hon ska somna stoppar jag henne i vagnen och ställer ut den. Jag behöver inte dra den eller nåt, hon somnar bums!
Skrivet av    FinlandsSofia

Verkar precis har bytt till en gång

per dag. Vaknar oftast vid halvsju-sju och sover sedan ca en timme ngn gång runt 12. Somnar oftast för natten vid sju-halvåtta. Ibland sover hon två gånger per dag. Du undrade när man går över från två till en. Du kommer nog märka när Saga inte behöver två längre - hon kommer inte somna! :-) Högst individuellt för barn när de lägger av med andra dagsömnen, kan nog vara allt mellan ett och två års ålder!
Skrivet av    Ika m Samuel o Tilda

Sjusovaren Sara

sover ungefär en timma på förmiddagen och ca 2 timmar på eftermiddagen. Lägger henne vid 19 och sover till 7, d.v.s tot ca 15 timmar på ett dygn. Ibland blir det bara en timma på em men då är hon helt slut på kvällen och somnar vid 18, för att sen vakna vid 7 igen. Att vakna vid 7 verkar vara svårt att komma ifrån, för även om vi är på fest och Sara somnar lite senare än vanligt (typ mellan 20-21) så ska hon absolut upp 7 *gäsp*, precis som att hon har en egen klocka inbyggd ;-) Vi vyssjar (eller hur det nu stavas) henne i famnen först och försöker att lägga henne i sin säng innan hon riktigt har somnat, efter det lite \"buffning\" tills man är säker på att hon riktigt sover, brukar totalt ta ca 15 min - det kan ta lite längre tid på dagen att få henne att gå ner i varv. Vi har gjort några halvhjärtade försök till att få henne att somna själv i sin säng (vilket hon gjorde till hon var 6 mån), men utan någon större framgång - saknar helt enkelt tålamod (när nuvarande rutin åndå funkar bra) + att jag tycker det är mysigt att vara hos henne tills hon somnar.
Skrivet av    Angelica m Sara 041116

1 gång om hon inte är sjuk

Det har Alicia gjort sedan hon var typ 10 1/2 månad. Det räcker för henne.
Skrivet av    ---Cami---

Artiklar från Familjeliv