Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sugen på barn nr 3

Skrivet av Anonym
Jag har alltid velat ha en flicka.
Första barnet blev en pojke, andra barnet blev en pojke. Men min längtan efter en flicka är stor och jag skulle gå över lik *ler* för att få en flicka.
Missförstå mig inte, för jag älskar mina pojkar över allt annat och det är mitt allt.
Jag vet att om vi skulle försöka att få ett barn till, så vill jag att det ska bli en flicka, annars kan det kvitta. Ska jag att skulle det bli en pojk så skulle jag bli besviken i början.
Jag känner mig så hemsk i mina tankar.
Svar på tråden: Sugen på barn nr 3

Tillåt dig att känna så.

Jag tror det allra bästa är att verkligen våga känna så. Fundera varför du så gärna vill ha en flicka. Vad tror du kommer kännas annorlunda mot att få en son? Jag tror många skambelägger önskan om ett visst kön och samtidigt tror jag att de flesta som har ett barn eller fler av varje inser charmen med det. Jag har en av varje och kan helt ärligt säga att när jag väntade mitt andra barn så önskade jag hett att få en son, efter min förstfödda flicka. Och kan förstå att du känner än mer så eftersom du har två fina söner. Våga prata om det, ställ in dig på båda möjligheterna och sluta känn dig hemskt.
Skrivet av    A

Som Du säkerligen vet..

att chansen är större att det blir en tredje kille när Du redan har två killar sedan tdigare. Vad jag minns 85%. Större chans om Du byter man :) Skämt åsido jag har tre killar och jag kan inte förneka att jag gärna ville ha en liten tjej sista gången men ut kom en kille. Jag kanske blev lite besviken men det försvann fort för lillen mådde inte bra och jag var rädd att jag höll på att mista honom. Visst finns det dagar då jag hade tyckt det var roligt med en tjej men mina killar är det bästa i mitt liv. Jag känner en som faktiskt avstår från att bli gravid igen för att hon så gärna vill ha en tjej (två killar tidigare) och tycker att det får vara om det inte blir en tjej. Min främsta önskan var att få ett barn till, vilket är viktigaste för dig ? Kram
Skrivet av    Kicks

Förstår precis hur du känner

Jag hade 2 killar och ville ha 3 barn - helst en tjej. Jag kan dock inte påstå att min längtan var jättestark då jag innan jag fick barn kände att jag hellre ville ha bara killar än bara tjejer. Inbillar mig dock att det kanske är vanligare för pojkmammor att sakna döttrar än för flickmammor att sakna söner. Inför tillverkningen av nr 3 bestämde vi oss för att pröva tipset med hur man gör en tjej (dvs. samlag 3 dagar före ägglossning). Det kunde vara värt ett försök tyckte jag. Jag läste en bok i ämnet och tyckte att teorin lät trovärdig. Efter 3 månader blev jag gravid och kämpade hårt med att ställa in mig på att inte bli besviken om det blev en kille. Man är ju i det läget tvungen att göra detta för man kan ju faktiskt inte bli besiken på det underbara som växer i kroppen. Tog i v 13 reda på könet och måste erkänna att jag blev jublande glad och kände en enorm lättnad över att det var en tjej. Det är jättehäftigt att få en tjej efter 2 killar! Om du vill försöka med nr3, pröva gärna det jag gjorde, för det förbättrar oddsen MEN naturligtvis måste du ställa in dig på att det kan bli en till kille och vara lycklig med det. För mig var det jättekul med en tjej men jag hade accepterat och varit lycklig över en kille också - det var kanske därför som jag vågade försöka.
Skrivet av    Moi

Hejhej!

Kul att vi är fler :-) Jag har två killar och vi vill ha en bebis till. Alla i familjen vill ha en lillasyster, och visst vore det högsta vinsten om det blev så! Nu tror jag att det är på g med syskon, men jag har bestämt mig för att ta reda på könet, just för att kunna bearbeta känslan om det är en kille till. Får vi en kille är han naturligtvis lika välkommen, men det skulle kännas som grädde på moset om det blir en tös.
Skrivet av    *Trean* dag 29 av 26-30

Menar du att

man kan kolla könet så pass tidigt!?
Skrivet av    *Trean* dag 29 av 26-30

Ja, med moderkaksprov

Jag gjorde dock inte moderkaksprov för att ta reda på könet men valde att göra det då möjligheten fanns.
Skrivet av    Moi

Artiklar från Familjeliv