Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

11 månader: 15,8 kg och 80 cm

Skrivet av Nissa, R-02 och M-04
Är det någon mer än jag som har en jättebebis? Vad säger BVC till er?
Svar på tråden: 11 månader: 15,8 kg och 80 cm

Inte riktigt...

...så stor. Men han är ca 76 cm (det var ett bra tag sedan vi var på BVC), och väger ca 11 kg. Och är 10 månader. Storebror var större, 78 cm och 12 kg i samma ålder. Bvc har inte sagt något, utom att det ju inte är något att bekymra sig om. Och att det är bra att de väger lite mer, vid sjukdom och så. Malte (storebror) är nu 2,5 och är längre än sina jämnåriga, mer som dagiskompisarna som är 1 år äldre. Men han har liksom jämnat ut sig när det gäller vikt, han har inte gått upp något nästan på ett år, så han har liksom vuxit i vikten :-) Vad jag hört är att man inte ska bekymra sig om barnets vikt förrens dom är runt 4 år.
Skrivet av    Maja med Malte 030320 och Tore 041113

Aha!

Ja, Manfred vägde 14 kg när han var 10 mån, så inte så väldigt mycket mer än Malte. När det var något jag oroade mig för med Rebecka så blev jag alltid lugnad p BVC, men det här med vikten (som jag inte kanske oroar mig för, men är väldigt fundersam över) har jag inte blivit lugnad med alls. Och då är det ändå samma BVC-sköterska. Jag har också hört att man inte tittar på barnets vikt så här tidigt, men fått det i kommentarer som \"jaaaaa... vikten börjar man ju inte prata om förrän vid X år\" så det har mest låtit som ett beklagande att de inte fått ta tag i det redan nu (som om det vore ett problem). Man får ju alltid höra att om man helammar behöver man inte bry sig om vikten. Men de kunde inte svara på om man SKULLE bry sig om vikten om man som jag INTE helammade. Men, men... Han mår bra och han börjar nog gå snart, så han ligger inte efter motoriskt.
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

Ojoj

han är verkligen stor din Manfred! Aron som snart fyller tre år väger 15 kg... Här har vi ju motsatt problem, Alva är rätt liten. Och har hela tiden växt ojämnt. Men, jag tror och hoppas det inte är något att bekymra sig för! Men du, jag läste att Manfred i princip lever på välling, är det tetravälling? För i såna är det ju massor med fett... Fast äh, det var säkert långsökt, han har ju alltid varit en stor grabb, redan innan vällingen kom in i bilden! Hoppas du kan låta bli att oroa dig iaf, det verkar ju som han mår alldeles utmärkt!
Skrivet av    FinlandsSofia

Vi är inte miljonärer...

.. så det är vanlig, hederlig pulvervälling. Några tetra kan jag ha i reserv i skötväskan som nödåtgärd, men annars inte. Manfreds viktökning kom som två ryck vid -tror jag- 2 resp 4 mån ålder. Efter det har han legat på 3+ hela tiden även om han nu närmast ligger på en ickeexisternade fjärde kurva. Den här viktökningen har följts åt med en motsvarande längdökning, så proprotionerna har varit de samma länge. Rebecka är 2,5 år och väger drygt 18 kg, så inga av mina barn är direkt små. Vill du ha några kilon till dina barn? *ler*
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

Haha

jatack, några centimetrar också om jag får be? *s* Men om han växer proportionerligt så kan det väl knappast vara nåt alls att oroa sig över, om han ökade enormt i vikt men inte på längden skulle det ju vara en annan sak! Hoppas du inte tog illa upp över vällingfrågan. Jag minns att min systers pojke alltid drack tetravälling och började bli väldigt rund. Då insåg dom att det ju faktiskt var typ grädde i vällingen :)
Skrivet av    FinlandsSofia

Självklart!

Hur många centimetrar vill du ha? Ska jag SMSa dem till dig? :) Jag visste inte att det var olika energiinnehåll i tetravällingen jmf pulvervällingen. Intressant!
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04